Over deze blog

Meer of Mynder

Een aantal jaar terug kwam ik een artikel op internet tegen waarin de schrijver het had over financiële vrijheid. Het klonk lekker dromerig, maar iets in de tekst deed wat met me.

Hij had het erover hoe mensen zichzelf tegenwoordig half dood werken en ondertussen hun geld over de balk gooien, waardoor ze eigenlijk nog harder moeten werken om al die dingen te kunnen blijven betalen.

Hoe veel mensen die toch goed betaalde banen hebben, eigenlijk nauwelijks in staat leken om vooruit te komen. Of vinden genoeg te hebben en zodoende in veel gevallen niet beter af zijn dan mensen die het financieel minder breed hebben.

“Damn, dit ben ik” dacht ik. Ik was het type dat al z’n energie in werk stopte, moe thuis kwam, zichzelf trakteerde op de nieuwste gadgets en er niets om gaf of een zoveelste avondje uit eten nou 100 euro pp of 200 euro pp was. Want, “ik kan het betalen”.

Maar ook al kon ik het betalen, mijn bankrekening werd er niet vrolijker van. Ik leek mezelf maar niet te kunnen weerhouden van het uitgave-patroon dat er een aantal jaren ervoor ingeslopen was.

Dat wilde ik anders gaan doen…

Down the Rabbit Hole

De afgelopen jaren heb ik mijzelf ondergedompeld in de wereld van Money & Mindfulness. Steeds dieper ging mijn zoektocht en steeds enthousiaster werd ik van alle nieuwe inzichten. Er ging een wereld voor mij open en er leek geen einde aan de informatie te komen.

Sinds die tijd is er veel veranderd. Ik ben blogs gaan afstruinen, cursussen gaan doen, boeken gaan lezen en heb nog net geen bril nodig van alle Youtube video-uren die ik er sindsdien ingestoken heb.

Al deze inzichten en ervaringen hebben me doen beseffen dat er in mijn jonge jaren eigenlijk bar weinig informatie was over hoe je het beste met geld om kunt gaan.

Dat is inmiddels in een rap tempo aan het veranderen, maar niet iedereen krijgt dit op een duidelijke manier mee, zodat ze er zelf ook echt iets mee kunnen.

Aangeleerde gewoontes herprogrammeren

Niet alleen weet ik nu meer over hoe geld werkt, maar ook meer over hoe ik als mens werk. Want veel van onze kennis en aannames over geld en financiën zijn, na zoveel jaren, diep geworteld in dagelijkse gewoontes.

En er zijn gewoon (simpele) manieren om die gewoontes gezonder te maken en daarmee onder andere meer geld over te houden. En het jezelf niet onnodig telkens zo moeilijk te maken.

Jezelf herprogrammeren, door bijvoorbeeld kleine experimenten te doen met geld, verslavingen (online shoppen!) en je slechte gewoontes voor de gek te houden.

Daarom deze blog

Alle informatie die mij de afgelopen jaren heeft bereikt is ooit door mensen verzameld en gedeeld. Daar ben ik enorm dankbaar voor.

En door op mijn beurt deze dankbaarheid en mijn opgedane kennis te delen met anderen, hoop ik op die manier mijn bijdrage te kunnen hebben in een beter en bewuster leven van de mensen om mij heen en de lezers van deze blog.

Ik wil proberen een signaal te bieden in een overvloed van ruis en mensen bewuster maken van investeren, sparen, schulden, aangeleerde gewoontes en dat het echt mogelijk is om een beter (financieel) leven voor jezelf te creëren.

Ik hoop echt dat de informatie en mijn verhalen op deze website je zullen helpen op weg naar meer financiële vrijheid en een beter leven!

A curious mind is the secret to a bigger life

Mijn favorieten:

[mailerlite_form form_id=2]

Disclaimer

Investeren brengt risico’s met zich mee! Alle informatie op deze website betreft mijn persoonlijke ervaringen en hersenspinsels. Dit is niet bedoeld als financieel advies. Doe altijd zelf goed onderzoek voordat je ergens instapt. Bij twijfel, raadpleeg een financieel adviseur. Deze website bevat referral-links. Schrijf je je ergens in via mijn link, dan krijg ik in sommige gevallen een kleine vergoeding.