Money Bingo: in spelvorm 1.000 euro sparen

Money Bingo: spaar 1000 euro bij elkaar

Bijgewerkt op 30 april 2020

Sparen is voor velen een kwestie van geld overhouden aan het eind van de maand en dat opzij zetten. Maar voor de meesten blijkt het nog altijd niet de makkelijkste of zelfs leukste bezigheid.

Maar er is een leuke en speelse manier om toch, alleen of samen met een vriend(in), in een jaar 1.000 euro bij elkaar te sparen: Money Bingo!

Het principe is simpel: print (hieronder) jouw Money Bingo kaart uit, waarop allerlei verschillende bedragen staan.

Elke week is het de uitdaging om een willekeurig bedrag weg te strepen. Welk bedrag dat is, is helemaal aan jou.

Bingoooooooo!

Zet het bedrag vervolgens op een aparte spaarrekening, zodat je er niet aan kunt komen en geef die spaarrekening een naam (als dat mogelijk is bij je bank). Wanneer je alle vakjes hebt doorgestreept, heb je Bingo en dus ook 1000 euro bij elkaar gespaard.

Gebruik je creativiteit en haal overal die euro’s vandaan. Verkoop wat spullen op marktplaats, klus wat bij op je werk, ga een keertje niet uit eten en gebruik dat bespaarde geld voor je Money Bingo Challenge.

Of spaar gewoon elke keer dat het salarisdag is en klein deel hiervan voor het volgende vakje. De ene keer wat meer dan de andere keer.

(tip: bewaar de grootste bedragen niet voor december, want die maand is al zo duur!)

Sparen in spelvorm

Geld bij elkaar sparen is vaak een saaie opgave en er is altijd wel een excuus om het niet te doen. Maar het blijkt dat mensen sneller geprikkeld zijn als het in spelvorm is.

En al helemaal als je de uitdaging samen met iemand anders, of een groep vrienden of familie, aangaat. Je kunt elkaar dan wekelijks op de hoogte houden en je hebt meteen een stok achter de deur om niet te cheaten!

Lees ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *