Interview met: Ondernemen als een Baas

Interview met Ondernemen als een Baas

Bijgewerkt op 16 mei 2020

In deze serie vind je interviews met Nederlandse bloggers die bezig zijn met personal finance. Dit keer is het woord aan Dionne, van Ondernemen als een Baas. Het is inspirerend om van anderen te horen hoe zij hun financiële reis ervaren, hoe het ooit begonnen is en wat ze onderweg hebben geleerd. Sharing is caring!

Even voorstellen: Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Dionne (28), bourgondiër in hart en nieren en werkzaam als interim digital marketeer. Daarnaast werk ik als freelance copywriter en ben ik eigenaar van twee blogs: Ondernemen als een baas en Diolifestyle.nl

Mijn werk is mijn passie. Hierdoor breng ik elke week de nodige uren achter mijn laptop door. Mijn kostbare vrije tijd besteed ik aan reizen.

Veelal in Europa of Spanje. 

Wat was jouw moment van financieel meer bewust worden en hoe ging dat?

Sinds het moment dat ik op kamers ben gaan wonen als student zijnde, ben ik steeds meer financieel bewust geworden. Toen ontdekte ik pas eigenlijk hoe duur het leven eigenlijk is.

Geld sparen is iets wat ik heb meegekregen in mijn opvoeding, maar toen ik thuis woonde en alles voor mij betaald werd, zag ik de inkomsten van mijn bijbaantje meer als extraatje waar ik allerlei leuke dingen van kon doen. 

Ruim vijf jaar geleden ben ik afgestudeerd en sindsdien werk ik fulltime.

Omdat ik ondertussen ervaren had dat het leven best duur is, ben ik steeds meer gaan letten op aanbiedingen in de supermarkt tot kleding shoppen als ik het nodig heb en uitsluitend in de sale is.

Eén van de grootste eyeopeners was toch wel toen ik realiseerde dat het de allergrootste onzin is om een kledingstuk voor de volle pond te betalen als het een paar maanden voor 50% in de rekken hangt…

Dit patroon is steeds verder uitgerold en op dit moment ben ik in de ogen van andere mensen misschien een gierige Gerda, maar ik vind dat ik verstandig met mijn geld om ga. 😉

Wanneer en waarom ben je met jouw website begonnen?

Met Diolifestyle.nl ben ik destijds begonnen omdat ik mijn eigen outfits wilde vastleggen.

Ondertussen is het allang geen mode blog meer, maar deel ik tips en tricks over het verbeteren van je blog (aka website), social media tips en tricks, heb ik een e-book geschreven over Pinterest Marketing en daarnaast vind je er lifestyle- en reis gerelateerde artikelen. 

Toch merkte ik dat ik op Diolifestyle.nl niet alles kwijt kon wat ik wilde, daarom ben ik in februari van dit jaar begonnen met ondernemenalseenbaas.nl.

Een blog over online geld verdienen, persoonlijke ontwikkeling, carrière, (online) ondernemen, financieel onafhankelijk en online marketing. 

Toen ik eind 2018 besloot om fulltime te gaan ondernemen kon ik maar weinig informatie vinden over de stappen die je moet zetten, checklist en andere belangrijke informatie als je begint als freelancer.

Daarnaast ben ik een digital marketeer van beroep en had ik ondertussen al heel wat blog kennis én besteed ik heel veel tijd en geld in zelfontwikkeling, dus ik wilde deze kennis delen met andere mensen.  

Op Ondernemen als een baas wil ik andere ondernemers of ondernemers to be inspireren. 

Wat zijn jouw financiële doelen voor de komende 10 jaar?

  • Mijn passief inkomen verhogen door advertentie-inkomsten van mijn websites (naast mijn blogs heb ik nog een aantal andere websites waar ik geld verdien door middel van advertentie inkomsten)
  • Starten met een affiliate webshop/website
  • Meer geld in beleggingen stoppen
  • Investeren in iets groots: bijvoorbeeld een tweede huis

Wat is voor jou ultieme vrijheid?

Reizen. Met stip op nummer één.

Dit jaar heb ik drie maanden gewoond en gewerkt in Barcelona als digital nomad en dat voelde ook wel als een ultiem gevoel van vrijheid.

Echter denk ik dat dit gevoel alleen maar vergroot wordt als ik elke maand bijvoorbeeld €500,- verdien aan passief inkomen.

Wat is je slechtste financiële beslissing geweest?

Ik kan mijn niet 1,2,3 een hele slechte financiële beslissing herinneren. Ik denk altijd maanden na voordat ik iets aanschaf.

In mijn vorige huis heb ik een salontafel van €500,- gekocht waar ik onwijs blij mee was, maar toen we gingen verhuizen naar ons koophuis paste die tafel niet meer.

Nu staat hij in de berging.

En wat was je beste financiële beslissing?

De aanschaf van mijn Macook.

Ik kocht mijn eerste MacBook in januari 2013 en hij doet het nog steeds goed. Dat betekent dat ik hem al bijna 7(!!!) jaar heb.

Ik gebruik mijn MacBook dagelijks, dus dit is by far de beste investering ooit. 

Wie heeft de grootste invloed gehad op je (financiële) leven?

Mijn ouders. Zij hebben mij opgevoed met het idee dat sparen belangrijk is en dat je niets moet kopen las je daar het geld niet voor hebt. 

Wat zou je tegen je jongere zelf zeggen?

Wees niet te streng voor jezelf en probeer er ook van te genieten.

Je werkt er per slot van rekening hard voor. Het is niet erg om je af en toe te verwennen met een decadent hotel of een goed restaurant.

Heb je een boek wat je iedereen zou aanraden?

Een werkweek van 4 uur van Timothy Ferriss. Dit boek is een groot stappenplan en helpt je ervoor te zorgen dat je minder werkt, maar meer verdient. 

Heb je nog een tip of wijsheid die je wilt delen?

Omring je met dezelfde soort mensen. Mensen met dezelfde money mindset en mensen die hetzelfde in het leven staan.

Ben je ondernemer? Ga op zoek naar andere ondernemers. Werk je af en toe als digital nomad? Ga op zoek naar andere digital nomads. 

Pas op dat je niet te transparant bent naar andere mensen (die er anders in staan qua financieel onafhankelijk, anders word je al snel als gierige Gerda gezien. 

Waar kunnen mensen meer over je te weten komen?

Je kunt de blog Ondernemen als een baas checken of Ondernemen als een baas volgen op Instagram

Vond je dit interview leuk en wil je meer lezen? Dan vind je hier alle andere interviews van deze serie.

Heb jij een blog over personal finance en lijkt het je leuk om zelf mee te doen aan een interview? Klik dan hier voor de vragenlijst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Disclaimer

Investeren brengt risico’s met zich mee! Alle informatie op deze website betreft mijn persoonlijke ervaringen en hersenspinsels. Dit is niet bedoeld als financieel advies. Doe altijd zelf goed onderzoek voordat je ergens instapt. Bij twijfel, raadpleeg een financieel adviseur. Deze website bevat referral-links. Schrijf je je ergens in via mijn link, dan krijg ik in sommige gevallen een kleine vergoeding.