Interview met: Mevrouw Money Wenkbrauw

Interview met: Mevrouw Money Wenkbrauw

Bijgewerkt op 16 mei 2020

In deze serie vind je interviews met Nederlandse bloggers die bezig zijn met personal finance. Dit keer is het woord aan Mevrouw Money Wenkbrauw. Het is inspirerend om van anderen te horen hoe zij hun financiële reis ervaren, hoe het ooit begonnen is en wat ze onderweg hebben geleerd. Sharing is caring!

Even voorstellen: Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Mevrouw Money Wenkbrauw. Ik blog over geld en financiën van basis tot beleggen, van besparen op thee tot investeren in een verhuurhuis.

Wat was jouw moment van financieel meer bewust worden en hoe ging dat?

Mijn nieuwe financiële bewustwording begon op een borrel toen iemand me vertelde over Mister Money Mustache (MMM). Ik kon niet alles verstaan dus ik begreep het niet helemaal, maar getriggerd was ik wel.

Wanneer en waarom ben je met jouw website begonnen?

Niet lang na die borrel ben ik begonnen met mijn website. Dat was begin 2015. Ik had in het begin het plan om dicht bij de site van MMM te blijven en de artikelen te vertalen naar het Nederlands en de Nederlandse situatie en mijn inzichten daarbij te aan geven.

Dat heb ik wel een paar keer gedaan, maar ik ben algauw meer gaan schrijven over en naar aanleiding van wat ik op het gebied van geld, economie en financiën om me heen zag gebeuren en zelf meemaakte.

Wat zijn jouw financiële doelen voor de komende 10 jaar?

Duurzaam financieel onafhankelijk worden. Heel concreet wil ik er nog graag een verhuurhuis bij.

Wat is voor jou ultieme vrijheid?

Elke dag kunnen doen wat ik wil, qua tijd en qua geld.

Wat is je slechtste financiële beslissing geweest?

Stoppen met werken was voor m’n financiën heel slecht, dus ik denk dat dat m’n slechtste financiële beslissing is geweest. Maar het is wel heel goed voor mijn geluk geweest dus ik heb er geen seconde spijt van, sterker nog: ik ben er, ook nu ik weer werk, nog elke dag blij mee.

En wat was je beste financiële beslissing?

Mijn beste financiële beslissing was me meer te verdiepen in de wereld van het geld. 

Van mijn ouders heb ik een goede, bruikbare basis meegekregen: 1. Niet meer geld uitgeven dan er binnenkomt; 2. Geld sparen voor grote uitgaven en 3. Een geldbuffer voor je-weet-maar-nooit.

Door me in de wereld van het geld te verdiepen, is daar het besef bijgekomen dat investeren heel veel oplevert en dat dat beter werkt dan werken.

Wie heeft de grootste invloed gehad op je (financiële) leven?

Dat is dan denk ik toch die jongeman op die borrel geweest: Wouter.

Wat zou je tegen je jongere zelf zeggen?

Ik zou tegen de 12-jarige versie van mezelf zeggen: zet maar wat meer spaargeld wat langer vast. De rentes die we toen kregen waren natuurlijk fantastisch. Al weet ik eerlijk gezegd niet wat voor inflatie daar tegenover stond.

Tegen mijn iets oudere jongere versie zou ik zeggen: leer meer over geld.

Heb je een boek wat je iedereen zou aanraden?

Ja, en hoewel het begint met een aandelenkoers, heeft het verder niet zo heel veel met geld of financiën te maken: Rituelen van Cees Nooteboom. Ik vind het prachtig, en het is een dun boek dus ook geschikt voor mensen die niet zo van lezen houden.

Heb je nog een tip of wijsheid die je wilt delen?

Vriendelijk- en vrolijkheid zijn prima investeringen, en daarnaast zou ik investeren in zaken die je geld opleveren. 

Waar kunnen mensen meer over je te weten komen?

Op mijn blog: https://mevrouwmoneywenkbrauw.blogspot.com/

Vond je dit interview leuk en wil je meer lezen? Dan vind je hier alle andere interviews van deze serie.

Heb jij een blog over personal finance en lijkt het je leuk om zelf mee te doen aan een interview? Klik dan hier voor de vragenlijst.

2 Reacties

  1. 31 maart 2020 / 10:45

    Ik vind dat over vriendelijkheid en vrolijkheid als investering zo mooi!

  2. 29 maart 2020 / 10:01

    Leuk om te lezen! Mevrouw Money Wenkbrauw kwam ik een aantal jaar geleden ook online tegen en was toen ook een deel van mijn inspiratie 😁

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Disclaimer

Investeren brengt risico’s met zich mee! Alle informatie op deze website betreft mijn persoonlijke ervaringen en hersenspinsels. Dit is niet bedoeld als financieel advies. Doe altijd zelf goed onderzoek voordat je ergens instapt. Bij twijfel, raadpleeg een financieel adviseur. Deze website bevat referral-links. Schrijf je je ergens in via mijn link, dan krijg ik in sommige gevallen een kleine vergoeding.