Interview met: De Jonge Belegger

Interview met dejongebelegger

Bijgewerkt op 9 augustus 2021

In deze serie vind je interviews met Nederlandse en Vlaamse bloggers die bezig zijn met personal finance. Dit keer is het woord aan De Jonge Belegger. Het is inspirerend om van anderen te horen hoe zij hun financiële reis ervaren, hoe het ooit begonnen is en wat ze onderweg hebben geleerd.

Sharing is caring!

Even voorstellen: Wie ben je en wat doe je?

Hoi! Ik ben dejongebelegger, 25 jaar en ik woon in de randstad. Ik ben sinds kort werkzaam in de financiële branche op detacheerbasis. Nog geen jaar geleden ben ik afgestudeerd van mijn HBO opleiding, in het toerisme.

Omdat ik toerisme nooit super leuk heb gevonden en mijn interesse altijd al meer ging naar financiën, ben ik (mede door corona) goed gaan kijken wat ik na mijn opleiding nu echt wilde.

Wat was jouw moment van financieel meer bewust worden en hoe ging dat?

Ik denk dat ik altijd al erg financieel bewust ben geweest. Sinds mijn 13e heb ik baantjes of bijbaantjes gehad en moest ik zelf sparen voor mijn eerste telefoon en mijn eerste Playstation.

Naarmate ik ouder werd moest ik steeds meer zelf gaan betalen, zoals verzekeringen en collegegeld. Door dit zelf te moeten doen ben ik door je jaren heen steeds beter bewust geworden van financiën en de kosten die iemand allemaal tegenkomt in het leven.

Ik ben in aanraking gekomen met beleggen door een actie van Flatex. Als ik mij dit goed herinner was dit eind 2019. Bij deze actie kreeg je €100 als je één transactie maakte, snel verdiend dus. Sindsdien heb ik met meerdere aanbiedingen meegedaan en op deze manier bij veel verschillende partijen (beheerd) gaan beleggen.

Wat wel erg grappig is, is dat ik na een tijdje op deze website terecht ben gekomen en hier echt super veel van heb geleerd. Veel acties die hier staan had ik al aan meegedaan, maar ik vond het erg leuk om de hele website door te spitten naar andere manieren om nog wat geld te verdienen.

Ook de uitgebreide portefeuille updates hebben mij erg geholpen met de eerste stap te maken tot zelfstandig beleggen bij DEGIRO.

Wanneer en waarom ben je met jouw website begonnen?

Ik ben met mijn website en Instagram-account begonnen in november 2020, vrij recent dus. Ik ben begonnen omdat ik merkte dat er niet veel mensen van mijn leeftijd, of in ieder geval niet om mij heen, bezig waren met beleggen of hun financiën.

De voornaamste reden dat ik met mijn website ben begonnen is dus om mensen enthousiast te maken over beleggen en om in gesprek te komen met mensen die interesse hebben in beleggen en financiën.

Wat zijn jouw financiële doelen voor de komende 10 jaar?

Op zakelijk vlak wil ik binnen de komende 10 jaar door mijn werk terecht komen bij verschillende (grote) financiële instellingen en overal zoveel mogelijk leren. Nadat ik mijn WFT Vermogen heb behaald wil ik nog door voor Hypothecair Krediet. Uiteindelijk wil ik het liefste doorstromen naar een functie als Fondsmanager, vermogensadviseur, Financieel planner of iets in die richting.

Op persoonlijk vlak wil ik binnen 10 jaar een mooi huis voor mijzelf en mijn financiën mooi onder controle hebben om te kunnen genieten van de wereld, zonder altijd full-time te hoeven werken. Het liefst zou ik later misschien ook een bedrijf voor mijzelf beginnen.

Wat is voor jou ultieme vrijheid?

Ik vind dat er niks mis is met in loondienst werken. Echter is voor mij ultieme vrijheid toch echt je eigen baas zijn.

Wat is je slechtste financiële beslissing geweest?

Dit vind ik een erg lastige vraag. Ik denk mij emotioneel laten meeslepen in een FOMO en te hoog in te stappen in een cryptomunt. Al met al verwacht ik dat ik hier ooit nog wel winst op ga maken.

En wat was je beste financiële beslissing?

Gaan beleggen en dan voornamelijk gaan beleggen in ETF’s. Mijn grootste positie is vanaf het begin al in Vanguard All World geweest en ik heb hier geen dag spijt van gehad.

Wie heeft de grootste invloed gehad op je (financiële) leven?

Ik denk toch wel mijn ouders. Ik kom uit een modaal gezin maar zij hebben mij altijd al verantwoordelijk leren omgaan met geld. Daar ben ik ze erg dankbaar voor en ik weet zeker dat ik de rest van mijn leven daar de vruchten van kan plukken.

Wat zou je tegen je jongere zelf zeggen?

Hmm, misschien iets minder feesten in je jongere jaren, al heb ik daar ook enorm van genoten.

Heb je een boek wat je iedereen zou aanraden?

Ik ben nu zelf bezig met Cashflow Kwadrant van Robert Kiyosaki. Ik vind zijn boeken enorm prettig en interessant om te lezen. Ik moet zeggen dat ik niet veel tijd heb om te lezen momenteel.

Met de relatief nieuwe, eerste echte full-time baan, een website (en socials) en continu moeten doorleren voor WFT’s, kom ik maar weinig toe aan boeken lezen in mijn vrije tijd.

Heb je nog een tip of wijsheid die je wilt delen?

Beleg alleen met geld dat je kan missen en begin gewoon klein.

Ik ben zelf echt gewoon met kleine bedragen begonnen tot ik mijn vertrouwen en kennis tot een niveau had opgebouwd dat ik vertrouwen had in wat ik aan het doen was. 

Waar kunnen mensen meer over je te weten komen?

Mensen kunnen meer te weten komen over mij op mijn website dejongebelegger.nl. Of op mijn socials. Slide in mijn DM als ik je ooit ergens mee kan helpen, of gewoon als je iemand zoekt om mee te praten over beleggen!


Vond je dit interview leuk en wil je meer lezen? Dan vind je hier alle andere interviews van deze serie.

Heb jij een blog over personal finance en lijkt het je leuk om zelf mee te doen aan een interview? Klik dan hier voor de vragenlijst.

2 Reacties

 1. 9 februari 2021 / 10:45

  Super leuk om het zo terug te lezen! Bedankt voor de samenwerking en ik blijf je website in de gaten houden.

  • Meer Of Mynder
   Auteur
   9 februari 2021 / 10:46

   Leuk om je erbij te hebben! 🙏🏻

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Disclaimer

Investeren brengt risico’s met zich mee! Alle informatie op deze website betreft mijn persoonlijke ervaringen en hersenspinsels. Dit is niet bedoeld als financieel advies. Doe altijd zelf goed onderzoek voordat je ergens instapt. Bij twijfel, raadpleeg een financieel adviseur. Deze website bevat referral-links. Schrijf je je ergens in via mijn link, dan krijg ik in sommige gevallen een kleine vergoeding.