Interview met: de Financially Independent Mom

Interview met Financially Independent Mom

Bijgewerkt op 22 mei 2020

In deze serie vind je interviews met Nederlandse bloggers die bezig zijn met personal finance. Dit keer is het woord aan de Financially Independent Mom. Het is inspirerend om van anderen te horen hoe zij hun financiële reis ervaren, hoe het ooit begonnen is en wat ze onderweg hebben geleerd. Sharing is caring!

Even voorstellen: Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Janneke en ben 35 jaar. Ik ben moeder van twee jongens en ik heb jaren in de kinderopvang gewerkt en ben momenteel weer aan het solliciteren in de kindervang. Daarnaast heb ik twee websites, een Engelse en een Nederlandse.

Wat was jouw moment van financieel meer bewust worden en hoe ging dat?

Sinds 2 jaar ben ik aan het investeren in crowdlending / p2p lending. Maar pas sinds vorig jaar ben ik me aan het inlezen in financiële onafhankelijkheid en FIRE. Inmiddels heb ik een plan opgesteld om over 10 jaar financieel onafhankelijk te zijn.

Wanneer en waarom ben je met jouw website begonnen?

Eind 2018 begon ik mijn blog om voor mezelf een overzicht te maken van mijn investeringen. Ik bleek het ontzettend leuk te vinden om bezig te zijn met mijn website en mijn investeringen en ik leerde ondertussen ook veel over bloggen.

Ook kwam ik erachter dat je geld kunt verdienen met een blog, daar had ik eerder geen idee van. Het zou geweldig zijn om hier echt mijn werk van te kunnen maken, dus daar ben ik hard mee bezig.

Wat zijn jouw financiële doelen voor de komende 10 jaar?

Over 10 jaar ben ik financieel onafhankelijk is het plan!

Wat is voor jou ultieme vrijheid?

Voldoende passief inkomen genereren om mijn eigen tijd in te kunnen delen en flexibel te zijn, zodat ik kan doen wat ik wil. Ik hoop over een paar jaar te kunnen leven van mijn blog en mijn investeringen, zodat ik mijn week volledig kan indelen zoals ik dat wil.

Ik zou bijvoorbeeld heel graag crisisopvang willen gaan doen voor baby’s, maar dat is geen optie als ik ook buitenshuis werk. Tevens is dat handiger als mijn eigen jongens iets ouder zijn.

Dus dat is een mooi doel voor de toekomst en dat geeft ook motivatie om hard te werken aan mijn doelen.

Wat is je slechtste financiële beslissing geweest?

Studies beginnen en weer stoppen en dat ik niet 10 jaar geleden al ben begonnen met investeren. Ook het versneld afbetalen van mijn studieschuld had ik beter niet kunnen doen.

Investeren was een slimmere optie geweest, zeker omdat studieschulden momenteel schulden met 0% rente zijn.

En wat was je beste financiële beslissing?

Starten met investeren en me inlezen in de financiële wereld.

Wie heeft de grootste invloed gehad op je (financiële) leven?

Mijn man, door hem ben ik gaan investeren. Maar ook de blog van Mr Money Mustache, daardoor ben ik me verder gaan verdiepen in FIRE.

Wat zou je tegen je jongere zelf zeggen?

Start vandaag met investeren!

Heb je een boek wat je iedereen zou aanraden?

Your Money or Your Life (Vicki Robin) & Rich Dad, Poor Dad (Robert Kiyosaki).

Heb je nog een tip of wijsheid die je wilt delen?

Lees je goed in voordat je start met investeren, zorg dat je een buffer achter de hand hebt en investeer alleen geld dat je je kunt veroorloven te verliezen.

Waar kunnen mensen meer over je te weten komen?

Dat kan op mijn Engelse site en mijn Nederlandse website.

Vond je dit interview leuk en wil je meer lezen? Dan vind je hier alle andere interviews van deze serie.

Heb jij een blog over personal finance en lijkt het je leuk om zelf mee te doen aan een interview? Klik dan hier voor de vragenlijst.

2 Reacties

 1. 17 november 2019 / 16:53

  Superleuk om te lezen! Ik vind het altijd interessant om te zien hoe andere mensen denken of handelen. En die tip dat je alleen geld moet investeren dat je kunt verliezen is heel erg belangrijk!

  • Meer Of Mynder
   Auteur
   17 november 2019 / 20:57

   Leuk heh! We zijn ook heel benieuwd naar die van jou natuurlijk 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Disclaimer

Investeren brengt risico’s met zich mee! Alle informatie op deze website betreft mijn persoonlijke ervaringen en hersenspinsels. Dit is niet bedoeld als financieel advies. Doe altijd zelf goed onderzoek voordat je ergens instapt. Bij twijfel, raadpleeg een financieel adviseur. Deze website bevat referral-links. Schrijf je je ergens in via mijn link, dan krijg ik in sommige gevallen een kleine vergoeding.