Iban Wallet Review: flexibel sparen met 2-6% rente

Iban Wallet - Sparen met hoge rente

Bijgewerkt op 21 december 2020

In mijn zoektocht naar passief inkomen kwam ik Iban Wallet tegen. Het is een smartphone app (en online platform) waarmee je eenvoudig jouw spaargeld kunt parkeren in diverse accounts met hoge rentes.

Zoals ik de functie van Iban Wallet eenvoudig zou kunnen beschrijven: voor de gebruiker is het aan de voorkant vergelijkbaar met een spaarrekening.

Je download de app, maakt een account aan en kiest of je jouw geld flexibel wilt parkeren (zoals een flexibele spaarrekening) of voor een periode wilt vastzetten (zoals een spaardeposito). Hoe langer je het vastzet, hoe hoger de rente. Tot wel 6%.

Aan de achterkant zorgt de app ervoor dat jouw geld geïnvesteerd wordt om zo voor jou een rendement te halen.

Iban Wallet regelt alles op de achtergrond, zodat jouw ervaring zo soepel en overzichtelijk mogelijk verloopt. Nieuwe “Fintech” bedrijven zoals het Iban platform maken geen gebruik van dure tussenpersonen (zoals traditionele banken) en hebben door gebruik van de nieuwste technologieën veel minder kosten.

Hierdoor kunnen ze ons als “spaarder” onder andere een betere rente bieden dan de bank.

Rente dagelijks uitbetaald in de app

Wat ik het fijne vind aan Iban Wallet, is dat je snel toegang hebt tot je geld. Alles werkt soepel via de iOS/Android app en storten en opnemen gaat allemaal binnen 1 werkdag, dus je hoeft nooit lang te wachten op je geld.

En de rente wordt zelfs elke dag bijgeschreven. Elke dag! Je krijgt hierdoor dus dagelijks “compound interest”, waardoor jouw geld snel groeit.

Verder stort je gemakkelijk en snel nieuw geld bij en neem je met een druk op de knop weer geld op, wat meestal binnen een werkdag op je bankrekening staat.

Bij Iban Wallet kun je kiezen uit spaarrentes van 2,5% tot 6%

Iban Wallet is mijn dagelijkse spaarrekening

Het werkt zo snel en eenvoudig, dat ik het inmiddels al een aantal maanden gebruik als een aanvullend alternatief voor mijn spaarrekening bij de bank.

Ja, ik vind mijn spaarrekening bij de bank nog altijd de veiligste optie, want hier is mijn spaargeld tot 100.000 euro gedekt door de Nederlandse Staat, mocht de bank omvallen.

Over de veiligheid van Iban Wallet ben ik voorlopig enthousiast. Ze zijn geregistreerd als Electronic Money Institution (EMI) en vallen als zodanig onder de regelgeving van de Europese Centrale Bank.

Iban Wallet staat geregistreerd als EMI (Electronic Money Institute)

Voordelen van Iban Wallet t.o.v. een normale spaarrekening

Heb jij nog steeds al jouw geld op een spaarrekening bij de bank staan, dan laat ik je hieronder even met een voorbeeld zien wat Iban wallet voor jou kan doen.

Stel, je hebt 10.000 euro op een spaarrekening bij de bank staan tegen 0,1% spaarrente. Je krijgt per jaar over dat geld dus zo’n 10.000 x 0,1% = 10 euro rente. Wow, ok. Daar moet je waarschijnlijk heel even van bijkomen.

Bij Iban Wallet zou je over datzelfde geld maar liefst 10.000 x 2,5% = 250 euro rente ontvangen. Heel wat beter, toch? Nu snap ik dat je niet gelijk ALLES over gaat zetten naar een bank of platform welke je niet kent, zoals Iban.

Maar om diezelfde 10 euro aan rente te krijgen op jaarbasis, hoef je slechts 400 euro op Iban Wallet te zetten.

https://www.facebook.com/Ibanwalletapp/videos/589739735112693/

Spaarrente van minimaal 2,5%

Hieronder vind je een mogelijke verdeling van die 10.000 euro om een beeld te krijgen hoeveel rente je zou kunnen krijgen, zonder dat je nou gelijk je spaarrekening bij de bank moet opzeggen.

Bank (0,1%)Iban wallet (2,5%)Totaal rente
10.000 (10 euro)0 (0 euro)10 euro
9.000 (9 euro)1.000 (25 euro)34 euro
8.000 (8 euro)2.000 (50 euro)58 euro
7.000 (7 euro)3.000 (75 euro)82 euro
5.000 (5 euro)5.000 (125 euro)130 euro
2.500 (2,50 euro)7.500 (187,50 euro)190 euro
0 (0)10.000 (250 euro)250 euro

Zo zie je, dat wanneer je zelfs al maar een klein deel (1.000 euro) overzet van jouw normale spaarrekening naar een Iban Wallet, je jouw jaarlijkse rente verdrievoudigt (van 10 euro naar 34 euro).

Nieuwe rekeningen per juni 2020

Iban Wallet heeft nu nog meer accounts om uit te kiezen. Ze hadden al de flexibele rekening, die je 2,5% rente geeft. Je kunt met die rekening altijd beschikken over jouw geld.

Daarnaast hebben ze rekeningen van 1 tot 5 jaar, met bijbehorend oplopende rente-percentages. Maar nu hebben ze ook rekeningen beschikbaar voor mensen die WEL iets hogere rentes willen, maar NIET hun geld voor minimaal 1 jaar of langer vast willen zetten.

Iban Wallet nieuwe rekeningen per juni 2020

Je kunt nu dus jouw geld vastzetten voor 30, 90 of 180 dagen. Voor iedere periode geldt een hogere rente. Na deze lock-in periode, kun je weer deels of volledig jouw geld van Iban Wallet halen. Mocht je dit willen.

Lees zelf de ervaringen met Iban Wallet van anderen op Trustpilot

Start met Iban Wallet

Heb je nog nooit iets met Iban Wallet gedaan en ben je nieuwsgierig? Doe dan zelf goed onderzoek, download de app en meld je aan.

Iban Wallet

25 euro bonus
8.2

Rente

5.5/10

Opnemen & Storten

9.0/10

Design & Gebruik

10.0/10

Plus

 • Goed alternatief voor spaarrekening
 • Dagelijkse bijschrijving rente
 • Eenvoudig storten en opnemen
 • Overzichtelijk app met minimalistisch design
 • Geregistreerd als Electronic Money Institution (EMI)

Min

 • 2,5% rente is hoger dan een spaarrekening, maar er zijn aanbieders met meer rente

6 Reacties

 1. Ja
  10 juli 2020 / 12:10

  Is dit betrouwbaar of een scam? Welke garantie is er dat het geld überhaupt terug komt. Is dit een pyramide spel?

  • Meer Of Mynder
   Auteur
   10 juli 2020 / 12:32

   Als ik zou weten dat het een scam is, zou ik er niet over schrijven. Bij mijn weten tikt het ook niet de kenmerken aan van een pyramidespel. Maar wellicht heb jij hier mogelijk aanvullingen op, op basis van jouw onderzoek?

   • 5 oktober 2020 / 19:32

    Ik vraag me dat ook af, welke kenmerken van het platform heb je kunnen verifiëren? Weet je of er daadwerkelijk leningen zijn afgesloten met je geld en was er toen inderdaad onderpand, wat was dat onderpand? Is er iemand die de cijfers van IBAN wallet heeft gecontroleerd? Je maakt het geld over via een vage niet vertaalde credit card betaling en daarna lijkt het alsof er dagelijks rente wordt bijgeboekt ongeacht de performance van de onderliggende leningen. Wat dat betreft lijkt het op Kuetzal, maar die verzonnen tenminste nog wat projecten. Je komt met een dikke 8.2, dus je hebt er kennelijk veel vertrouwen in, ik ben dan ook erg benieuwd waar dit vertrouwen vandaan komt. Volgens mij hebben de eigenaren ook al weinig belang daar het zelf ook gecrowdfund is. Ik moet zeggen dat het enige positieve is dat je flexibel bent, maar vind het platform doodeng, die flexibiliteit heeft natuurlijk nog eens extra nadelen want als veel mensen hun geld terughalen kan het platform haar verplichtingen niet meer voldoen naar de leners. Bij een ponzi scheme waarbij het geld gewoon weggezet wordt en er dus helemaal geen leningen zijn werkt dat veel beter. Alleen is het nadeel dan dat de platformen plots van de aardbodem verdwijnen met je resterende inleg.

    • Meer Of Mynder
     Auteur
     5 oktober 2020 / 20:41

     Mijn vertrouwen is gebaseerd op meer dan een jaar elke maand testen of ik mijn rente krijg, of ik het geld kan overmaken naar mijn bankrekening, verschillende gesprekken met hun support, de informatie op hun website en wat de ervaringen van anderen zijn met het platform. Dat gaat tot nu toe goed. Verder heb ik de punten gegeven zoals je ze kunt lezen in de beoordeling en het cijfer is daarop gebaseerd.

     Geld overmaken doe ik via een bankoverschrijving. Werkt prima voor mij. “Je maakt het geld over via een vage niet vertaalde credit card betaling” zeg je. Ze gebruiken Unnax hiervoor (Unnax is a licensed Electronic Money Institution regulated by the Bank of Spain, registration number 6719). Meer info vind je hier: https://www.unnax.com/

     Je zegt dat de eigenaren er zelf weinig belang in hebben, omdat de opstart van hun bedrijf gecrowdfund is? Iban Wallet heeft destijds, bij mijn weten, een minderheid van hun equity aangeboden via crowdfunding. Er zijn letterlijk duizenden startups die op deze manier seed-capital ophalen. N26, Revolut, BUX en noem ze allemaal maar op.

     Wat betreft platformen die van de aardbodem verdwijnen: daar zit altijd een risico aan. Dat is een ZEER relevant en reëel risico, in deze wereld. Daar pas ik mijn inleg ook op aan. In mijn portfolio, welke ik transparant communiceer op deze site, zul je zien dat mijn allocatie bij Iban Wallet zo’n 0,5% van mijn totale portfolio is. Vertrouw ik ze met al mijn geld, zeker niet! 1% van mijn portfolio zou de absolute max zijn, wat mij betreft. Wat overigens ook geldt voor vele andere platformen en type investeringen, in mijn geval.

     Ik vind de lage rente overigens meer een geruststelling bij Iban Wallet, dan de torenhoge rentes (16%+) bij Kuetzal en anderen. Ja, Iban Wallet geeft niet weer wat de leningen zijn waarin geïnvesteerd wordt, maar ook die kunnen makkelijk verzonnen worden, zie Kuetzal.

     Ik blijf voorzichtig en kritisch, maar wellicht heb ik meer vertrouwen in de wereld / bedrijfjes dan anderen.

     Mocht je zelf ervaringen hebben met Iban Wallet die hier niet mee stroken, deel ze. Meer dan welkom!! Hierdoor help je wellicht ook anderen bij hun eigen onderzoek en het maken van een weloverwogen beslissing.

     • Brenda
      18 februari 2021 / 21:39

      Kan ik vanaf deze wallet ook automatisch geld laten afschrijven om rekeningen te betalen?

     • Meer Of Mynder
      Auteur
      19 februari 2021 / 09:49

      Het is helaas geen betaalrekening, dus dat is (voor nu) niet mogelijk. Puur voor “sparen”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Disclaimer

Investeren brengt risico’s met zich mee! Alle informatie op deze website betreft mijn persoonlijke ervaringen en hersenspinsels. Dit is niet bedoeld als financieel advies. Doe altijd zelf goed onderzoek voordat je ergens instapt. Bij twijfel, raadpleeg een financieel adviseur. Deze website bevat referral-links. Schrijf je je ergens in via mijn link, dan krijg ik in sommige gevallen een kleine vergoeding.