Deze financiële apps staan op mijn telefoon

Deze financiele apps staan op mijn telefoon

Bijgewerkt op 17 oktober 2020

Ik ben altijd bezig met mijn telefoon. Vaak tot mijn eigen frustratie. Herkenbaar? Dit komt deels, omdat ik graag “alles bij me heb” en daar zijn smartphone apps nou eenmaal handig voor. En ik heb er nogal wat. Ik probeer veel financiële apps uit, om te kijken of het wat is.

En er komen er elke maand wel een paar bij. Maar ook schoon ik elke maand alles weer op. Niet gebruikt en gewoon nieuwsgierig? Weg ermee.

Toch blijven er heel wat hangen, waar ik wel degelijk gebruik van maak. En deze financiële apps deel ik hieronder met je, in willekeurige volgorde. Voor de goede orde: ik heb een iPhone, dus genoemde apps zijn dus ook iOS applicaties.

1. ABN AMRO

Dit is de betaalrekening waar ik mijn maandelijkse rekeningen van betaal. Ik heb zelf de basis rekening en die kost me zo’n 1,55 euro per maand. maandelijkse salaris op binnenkomt. Hier kwam tot voor kort ook mijn salaris op binnen, maar dat zal voorlopig even niet meer gebeuren.

2. KNAB

Onze gezamenlijke rekening is die bij de KNAB. En dan met name, omdat je er ontelbaar veel “potjes” onder kunt hangen. En al die potjes en spaardoelen kun je gemakkelijk vanuit de app toevoegen en verwijderen. Verder werkt het zoals iedere andere bank-app, maar kun je daarnaast ook direct in-app chatten met een service medewerker. Scheelt weer een belletje.

👉🏻 Open online een rekening bij Knab en probeer de eerste 3 maanden gratis.

3. N26

Deze internetbank gebruik ik voor mijn eigen variabele uitgaven. Sporten, avondjes uit, cadeautjes etc. Deze rekening is helemaal gratis en ik heb er ook gratis een pinpas en een Debit MasterCard en een Maestro pinpas bij gekregen (handig voor de Albert Heijn, waar ze geen Mastercard accepteren).

De N26 app werkt – zoals dat ook de bedoeling is bij een pure internet bank – super soepel en ziet er heel gelikt uit. Lees hier mijn review over N26.

4. DEGIRO

DEGIRO is mijn favoriete broker om aandelen te kopen. Sinds ze een tijdje geleden de app hebben ge-update, werkt alles nog soepeler. In- en uitboeken van geld is snel geregeld en ik kan al mijn ETF’s en dividendaandelen gemakkelijk in de gaten houden, kopen en verkopen via de app.

5. Celsius Network

Celsius (zie hier mijn review) is de app waar ik een deel van mijn bitcoin stort en stablecoins, om zo passief inkomen te verdienen. In de app zelf kun je alles vinden en regelen: van storten, opnemen, rente’s checken en instellen, crypto versturen en ontvangen en zelfs een lening afsluiten (met crypto als onderpand).

6. Crypto.com

De Crypto.com app gebruik ik om diverse crypto’s te kopen. Maar er zijn nog veel meer functionaliteiten: geld storten, crypto’s wisselen, passief inkomen verdienen, crypto versturen en ontvangen. En ze hebben sinds kort ook een VISA kaart die je via de app kunt bijhouden en aanvragen (gratis).

7. NEXO

Nexo (zie hier mijn review), gebruik ik om 8% rente te ontvangen op mijn spaargeld. In de app kun je geld storten, waarna je elke dag passief inkomen binnenkrijgt en bij kunt houden. Ook kun je via de app binnen een minuut je geld weer laten overschrijven naar je eigen bank.

8. BUX Zero

BUX Zero is een nieuwe Nederlandse beleggings-app voor mij. En ik ben ze een beetje aan het uittesten om losse aandelen mee te kopen. Bij BUX Zero koop je aandelen zonder transactiekosten en de app zelf werkt heel soepel en snel.

9. Coinbase

Ook hier weer een app waarin ik gemakkelijk bitcoin en andere crypto’s kan kopen, ontvangen en versturen. Toen ik net begon met het kopen van bitcoin, was Coinbase mijn eerste crypto-app. Ik gebruik hem niet zo vaak meer als vroeger, omdat ik nu andere apps hiervoor heb. Maar zeker een aanrader wanneer je nét begint met cryptovaluta, zoals bitcoin of ethereum.

10. Quantfury

Quantfury is een app waarmee ik zelf zo nu en dan een beetje handel in aandelen, forex en crypto’s. Niet voor de lange termijn, maar dus voor de korte. De app is helemaal mobile-first opgezet en ze hanteren geen kosten voor het handelen.

Je stort geen euro’s, maar crypto in je account (als onderpand) en vervolgens krijg je een dollar-bedrag om mee te handelen. Ik vind het een fantastische app om mijn “daytrade” experimenten mee te doen, maar het blijft voor mij een hobby en geen serieuze dagtaak.

11. Mintos

Mintos is mijn favoriete crowdlending platform en sinds kort hebben ze ook een app om mijn P2P investeringen in de gaten te houden. Je kunt er nog niet mee investeren (hier wordt nog aan gewerkt), maar wel geld in- en uitboeken alsmede al je investeringen en het rendement monitoren.

👉🏻 Wil je meer info hierover, lees dan even mijn uitgebreide Mintos review.

12. Bunq

Via Bunq heb ik geen betaalrekening, maar wel een nieuwe creditcard. Ik heb mijn oude creditcards allemaal opgezegd en gebruik nu hun zogeheten Travel Card. Deze heb ik voor eenmalig een tientje aangeschaft. Mensen die Bunq als rekening hebben, weten waarschijnlijk hoe snel en fijn deze app werkt.

13. Semmie

Semmie is een Nederlandse beleggings-app, welke erop gericht is om maandelijks (duurzaam) beleggen zo eenvoudig mogelijk te maken. De app van Semmie ziet er echt heel duidelijk uit en werkt snel. Voor mij is het een testje, om uiteindelijk te kijken of dit wellicht iets is voor vrienden of familie die niet weten hoe ze moeten beginnen met beleggen en hier ook geen omkijken naar willen hebben.

👉🏻 Wil je Semmie ook uitproberen, dan kun je met mijn vrienden-link €15 bonus-tegoed ontvangen.

14. Tradingview

Misschien niet echt een financiële app, maar met Tradingview houd ik de koersen in de gaten. De iPhone aandelen-app was hierin voor mij wat beperkt en met Tradingview heb je zo’n beetje alle functies bij elkaar en kun je via een gratis account alles syncen tussen de web-versie en de app.

Apps waar ik nog op wacht

En dan zijn er ook nog apps die ik graag zou willen gebruiken, maar nog even op zich laten wachten. En ik ben ook nog altijd op zoek naar een app die alles in één overzicht kan bijhouden.

Ik heb er verschillende geprobeerd, maar nog geen enkele is echt blijven plakken op m’n thuisscherm. Misschien heeft iemand een tip?

Waar gaat de tijd heen?

En ja, als je dan zoveel financiële apps op je telefoon hebt staan, maak je er ook gebruik van. In iOS kun je goed zien hoeveel tijd je spendeert per app. Dat verschilt nogal, gedurende de maand.

Zo rond salarisdag zat ik altijd het meest in mijn bank-apps (ABN/KNAB/N26) om ervoor te zorgen dat het geld de goede kant op ging. Maar verderop in de maand zijn het toch voornamelijk de apps van DEGIRO, Quantfury en BUX Zero, waar ik nu mijn tijd aan besteed.

Welke financiële apps gebruik jij eigenlijk?

8 Reacties

  • Meer Of Mynder
   Auteur
   8 januari 2021 / 07:47

   Thanks. Ga hem checken! 🙏🏻

 1. Jacques
  12 april 2020 / 11:20

  Wat een interessant overzicht van jouw apps. Daar kan ik echt mijn voordeel mee doen. Het geeft een veel beter inzicht dan vele financiële nieuws sites. Nu je meer tijd hebt zou misschien een meer persoonlijk advies op het gebruik van de apps een goed idee zijn.

  • Meer Of Mynder
   Auteur
   12 april 2020 / 12:26

   Leuk, ga ik zeker naar kijken Jacques 🙏🏻

 2. 10 april 2020 / 10:48

  Wauw, wat heb je er veel! Ik heb eigenlijk alleen de Rabo app en die van Knab.

  • Meer Of Mynder
   Auteur
   11 april 2020 / 10:07

   Ja bizar heh. Ik test zoveel uit, maar verrassend genoeg voelt het nog wel als “overzichtelijk” 😉

 3. 8 april 2020 / 18:36

  Herkenbaar dat ik de hele tijd met mijn telefoon “zit te pielen”? Zeker!
  Je hebt wel heel veel apps erop staan. Ik heb er “slechts” 6:
  ING betalen, ING beleggen, ING creditcard, Mintos, ABN AMRO bankieren, en payconiq (een soort tikkie voor Belgie).

  • Meer Of Mynder
   Auteur
   12 april 2020 / 12:43

   Moet je voor de ING voor al die dingen aparte apps hebben? Dat ze dat niet verenigen in 1 app joh!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Disclaimer

Investeren brengt risico’s met zich mee! Alle informatie op deze website betreft mijn persoonlijke ervaringen en hersenspinsels. Dit is niet bedoeld als financieel advies. Doe altijd zelf goed onderzoek voordat je ergens instapt. Bij twijfel, raadpleeg een financieel adviseur. Deze website bevat referral-links. Schrijf je je ergens in via mijn link, dan krijg ik in sommige gevallen een kleine vergoeding.