DEGIRO Review: goedkoop beleggen in aandelen

DEGIRO review - goedkoop beleggen

Bijgewerkt op 22 april 2021

Wanneer je wilt beginnen met beleggen, heb je een zogeheten broker nodig om aandelen te kunnen kopen. Je kunt tegenwoordig via zo’n beetje elke bank beleggen via een beleggingsrekening. Maar mijn favoriete platform is al jaren DEGIRO. Ze hebben een ruime selectie aandelen en hanteren lage kosten.

Het kiezen van een broker

Via jouw eigen bank beleggen is verreweg de eenvoudigste manier en je hebt er weinig kennis voor nodig. De bank en jouw beleggingsrekening doen het werk voor je.

Ook kun je via de banken tegenwoordig, naast beleggingsrekeningen, kiezen om zelf te gaan beleggen. Dit is een goede optie voor wie het allemaal binnen één aanbieder wil houden: bankzaken en beleggingen.

Maar zodra je zelf wat meer keus wilt hebben en de aandelen wilt gaan kiezen waar je in wilt gaan investeren, dan kun je ervoor kiezen om over te stappen op een broker als DEGIRO.

Ik beleg hier al jaren, omdat ik hier goedkoop ETF’s kan aanschaffen voor de lange-termijn. Maar ook mijn dividendaandelen staan hier al jaren.

Over DEGIRO

DEGIRO bestaat sinds 2013, is inmiddels actief in meer dan 18 landen en is in korte tijd uitgegroeid tot één van de grootste brokers van Europa. Via DEGIRO hebben Nederlandse beleggers toegang tot meer 50 aandelenbeurzen wereldwijd.

Niet alleen de Nederlandse en Amerikaanse beurzen, maar ook die van onder andere grote markten als Australië en Japan. Hierdoor heb je een ruime selectie en zijn de aandelen van de meeste bedrijven wel te vinden.

DEGIRO staat verder onder gedragstoezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en prudentieel toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB).

Lage kosten bij DEGIRO

In tegenstelling tot veel andere aanbieders van beleggingsplatformen, hanteert DEGIRO heel lage kosten. En dit is belangrijk, want vooral voor kleine beleggers is het nog wel eens het geval dat de kosten de winst op de beurs opvreten.

Zijn je kosten laag, dan hou je meer over om mee te beleggen en heb je uiteindelijk (mogelijk) uitzicht op meer winst.

Wanneer je bijvoorbeeld elke maand 100 euro zou beleggen en je moet elke keer 10 euro betalen, dan ben je gelijk al 10% kwijt aan kosten. Bij DEGIRO betaal je bij het aankopen van 100 euro aandelen op de Nederlandse beurs, gemiddeld zo’n €2,04. Wel zo fijn!

Het platform van DEGIRO bestaat uit een web-versie en app

Individuele aandelen kopen

Wil je zelf actief gaan beleggen in aandelen, dan kies je zelf de bedrijven uit waarin je wilt gaan investeren. En bij DEGIRO is de keuze enorm.

Denk bijvoorbeeld aan populaire aandelen zoals Facebook, Netflix, Amazon, Google of Apple. Of bekende Nederlandse bedrijven als Shell, Heineken en ING. Ze zijn allemaal beschikbaar via DEGIRO.

Passief beleggen in ETF’s

Een van de meest populaire manieren van beleggen van de afgelopen jaren, is het kopen van ETF’s (Exchange Traded Funds). Ze worden ook wel “trackers” genoemd, omdat deze indexfondsen een ruime selectie van aandelen in een markt volgen.

Zo heb je ETF’s die honderden bedrijven volgen. Koop je die ETF, dan heb je dus een deeltje gekocht van alle aandelen die door die ETF vertegenwoordigd worden.

Met een ETF koop je dus geen losse aandelen, maar een mandje van aandelen. Een ETF waar ik al jaren in investeer is de “Vanguard All-World” ETF, met als code/ticker VWRL.

Koers van de VWRL ETF in de afgelopen jaren

Deze indextracker volgt de koersen van meer dan 3.000 bedrijven wereldwijd en hiermee heb je dus eigenlijk een stukje van al die bedrijven gekocht. Op auto-piloot.

Maar er zijn nog veel meer ETF’s, die bijvoorbeeld alleen de Amerikaanse of de Aziatische markt volgen.

Tip: de VWRL ETF zit bij DEGIRO in de zogeheten “kernselectie“, waardoor je deze eenmalig per maand kunt kopen zonder aankoopkosten (let wel even op de voorwaarden voordat je overgaat tot aankoop).

Dus koop je dit aandeel bijvoorbeeld zodra jouw salaris gestort wordt en doe je dit elke maand 1 keer, dan betaal je geen kosten voor al die aankopen. Bonus!

Beleg gratis in de VWRL indextracker bij DEGIRO
Eenvoudig orders opgeven vanuit de iOS / Android app

Hoe begin je bij DEGIRO?

Wil je gaan beleggen bij DEGIRO, dan kun je via deze link een account aanmaken. Hierna vul je enkele persoonsgegevens in en zodra je account goedgekeurd is, kun je via iDeal of bankoverschrijving geld storten in jouw account. Hiermee kun je gaan beleggen.

Lees ook
👉🏻 Is dit een goed moment om te beginnen met beleggen?

Nadat je jouw account hebt aangemaakt en deze is goedgekeurd, werkt het als volgt.

 1. Je logt in op de website
 2. Je zorgt dat je genoeg geld in jouw account hebt staan, door geld over te maken (1-2 werkdagen) of te storten via iDeal (vrijwel direct beschikbaar in jouw account)
 3. Je zoekt het aandeel op dat je wilt kopen
 4. Je klikt op kopen
 5. In het scherm wat volgt kies je hoeveel aandelen je wilt kopen
 6. Wil je de aandelen pas kopen als ze goedkoper zijn, dan kies je de lagere prijs waarvoor je ze wilt aanschaffen (dit heet: “limit order“)
 7. Wil je de aandelen direct kopen, dan kies je voor “market order“. In dat geval koop je direct de aandelen op basis van de huidige marktprijs
 8. Nog even bevestigen en je order wordt uitgevoerd. Je ziet dan ook in het scherm wat de kosten zullen zijn voordat je akkoord gaat

Conclusie: Beleggen via DEGIRO

Zoals gezegd zijn er vele aanbieders/brokers te vinden. Maar ik beleg zelf al jaren bij DEGIRO en heb nog geen reden gehad om over te stappen.

De interface werkt prettig, er is een ruime selectie (niet alles), ze hebben een mobiele app voor op je telefoon en door de lage kosten blijf ik gewoon tevreden over DEGIRO.

Als ik mijn jongere zelf dus zou kunnen toespreken, dan zou ik DEGIRO van harte aan mezelf aanraden 😉

Ben je dus van plan om zelf te gaan beleggen in individuele bedrijven of via indexfondsen of ETF’s, maak dan gratis jouw account aan. Hiermee verdien ik een kleine commissie, waar ik je enorm dankbaar voor ben.

Lees ook:

DEGIRO

9.3

Prijs/Kwaliteit

10.0/10

Keuze & Selectie

9.0/10

Design & Gebruik

9.0/10

Plus

 • Lage kosten
 • Ruime selectie aandelen
 • Zowel web portaal als mobiele app
 • Storten via iDeal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Disclaimer

Investeren brengt risico’s met zich mee! Alle informatie op deze website betreft mijn persoonlijke ervaringen en hersenspinsels. Dit is niet bedoeld als financieel advies. Doe altijd zelf goed onderzoek voordat je ergens instapt. Bij twijfel, raadpleeg een financieel adviseur. Deze website bevat referral-links. Schrijf je je ergens in via mijn link, dan krijg ik in sommige gevallen een kleine vergoeding.