Spaar Challenge: In 52 weken naar 1378 euro

52 weken challenge

Bijgewerkt op 30 april 2020

Sparen is een uitdaging voor velen. Maar er zijn heel wat manieren om toch aan een mooi bedrag te komen, zonder dat je hier heel veel wilskracht voor nodig hebt of het hele jaar niets leuks kunt doen van je geld. Misschien ken je hem wel of heb je iemand erover horen praten: de spaar challenge “in 52 weken naar 1378 euro”.

Het doel van deze challenge is om in een jaar, op een speelse manier en zonder veel nadenk-werk een bedrag van 1.378 euro bij elkaar te sparen.

Hoe het werkt

Je begint in week 1 met het sparen van 1 euro. In week 2 verhoog je dat naar 2 euro. In week 3 naar 3 euro enzovoorts. Tot je in de laatste week van het jaar (week 52) een bedrag van 52 euro naar je spaarrekening overmaakt.

Doe je dit consequent, dan heb je na een heel jaar op 31 december maar liefst 1.378 euro bij elkaar gespaard. En nog op een leuke manier ook, waardoor het minder voelt als “moeten”, maar meer als “kunnen”.

Op auto-piloot

Een van de dingen waar ik een groot fan van ben is het automatiseren van dit soort spaar-acties. Want, eerlijk is eerlijk, als je elke keer handmatig iets moet doen, moet je er tijd in stoppen en is de kans groot dat je het vergeet.

Heb je bij je bank de optie om wisselende bedragen te sparen per maand en dit automatisch te laten verlopen, doe dit dan.

Is dit niet mogelijk, zet dan in je agenda op je telefoon een reminder op een vaste dag in de week om even snel je bank-app in te springen om dat bedrag over te maken naar je spaarrekening.

Deze 52-weken challenge werkt voor iedereen!

De reden waarom deze challenge voor heel veel mensen werkt, zelfs voor wie niet of moeilijk kan sparen, is dat de drempel heel laag ligt om te beginnen.

De eerste weken kosten je slechts een paar euro en die kan zo’n beetje iedereen wel missen. Dus je hoeft je niet in vreemde en ongemakkelijke bochten te wringen om dit vol te houden.

Daarbij is uit veel onderzoeken gebleken, dat wanneer mensen hun spaar-acties in “spelvorm” doen, het een grotere kans van slagen heeft. Je kunt op elk gewenst moment starten.

Het gaat erom dat je gewoon begint.

Doe ‘m andersom: begin groot, eindig klein

Je kunt deze challenge natuurlijk ook andersom doen. Hierdoor spaar je in de eerste weken de grootste bedragen bij elkaar en naarmate het jaar vordert, worden de bedragen steeds kleiner.

Je begint dus in week 1 met 52 euro, week 2 met 51 euro, week 3 met 50 euro, enzovoorts. tot je in week 52 nog maar 1 euro hoeft in te leggen. Het is met deze versie iets moeilijker beginnen, maar als dit iets is wat voor jou beter werkt – go for it.

Lees ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Disclaimer

Investeren brengt risico’s met zich mee! Alle informatie op deze website betreft mijn persoonlijke ervaringen en hersenspinsels. Dit is niet bedoeld als financieel advies. Doe altijd zelf goed onderzoek voordat je ergens instapt. Bij twijfel, raadpleeg een financieel adviseur. Deze website bevat referral-links. Schrijf je je ergens in via mijn link, dan krijg ik in sommige gevallen een kleine vergoeding.