Celsius Network Review: passief inkomen met crypto

Celsius Network Review: passief inkomen met crypto

Ik schreef al eerder over de mogelijkheid om passief inkomen te verdienen met bitcoin en andere crypto. Een van de platformen die mij het laatste jaar erg positief verraste is Celsius Network.

Celsius Network is een Fintech bedrijf in de blockchain wereld, opgericht door Alex Mashinsky. Alex is onder andere een van de uitvinders van VOIP, een internet technologie welke ervoor heeft gezorgd dat wij inmiddels met z’n allen wereldwijd gratis naar elkaar kunnen bellen.

Geen kleine meneer dus. Voor zijn nieuwe huidige onderneming Celsius heeft hij als missie om te doen wat de banken niet kunnen of vooral willen doen.

Geen kosten en wél mooie rente

Alex legt het zelf als volgt uit: “Waar de banken 80% van hun winst uitkeren aan hun aandeelhouders en een heel klein percentage rente geven aan hun klanten, keert Celsius 80% van alle winst uit aan hun gebruikers”.

Hierdoor kan Celsius rentes vergoeden van 3% tot zelfs 10%. Dit verschilt per type crypto.

Ik was zelf heel sceptisch over deze hoge rentes. Het klonk als te mooi om waar te zijn, zelfs al begreep ik dat het deels komt doordat Celsius 80% van hun winst terugbetaalt aan hun klanten, waar banken dit niet doen.

Maar ook kwam mijn scepticisme doordat ik gewoon als particulier in een wereld leef waar dit soort hoge rentes niet aan de orde zijn. Vermogende mensen – en dan heb ik het over multi-multi-miljonairs – hebben altijd al de beschikking over hoge rentes.

Bij vele vermogensbeheerders wereldwijd krijgen deze mensen namelijk gewoon rentes ter hoogte van 8%+ over hun beheerde kapitaal.

Ook Alex, geeft hij zelf aan. Hij zegt daarom ook in veel interviews dat het model dat hij met Celsius heeft opgezet, niet nieuw is. Wat wel nieuw is, is dat kleine particulieren hier nu ook eindelijk van kunnen gaan profiteren.

Ook als alternatieve spaarrekening

Het mooie aan de snelle technologische ontwikkeling van de crypto-wereld is dat er inmiddels niet alleen heel veel crypto-projecten zijn (waarvan er heel wat niet aan te raden zijn overigens), maar ook heel wat alternatieven bestaan voor varianten van euro’s en dollars.

“Stablecoins” zijn de crypto versie van traditioneel geld. Jij koopt met bijvoorbeeld 1000 euro stablecoins (de crypto versie van een euro/dollar) en krijgt hier 1-op-1 dus 1000 euro aan stablecoins voor.

Vervolgens stort je deze 1000 stablecoins in je account bij Celsius en verdient vanaf dat moment een rente van 8-10% per jaar.

Hoeveel?? Dat is maar liefst zo’n 80-100 keer wat op je spaarrekening krijgt. En wil je weer euro’s in je bankrekening, dan verkoop je die stablecoins gewoon weer.

Dus zelfs al heb je helemaal niets met bitcoin, ethereum, litecoin etc… dan nog is het mogelijk om veel rente te verdienen op jouw euro’s via stablecoins.

Alex geeft aan dat dit type klanten het snelt groeit op het moment. Dus niet de crypto-die-hards (zoals in het begin), maar juist de mensen die hun euro’s of dollars omzetten in een gelijkwaardige stablecoin en hiermee in feite 8-10% rente op hun spaargeld vangen.

Verdien passief inkomen met Celsius Network

Tijdens slechte tijden toch rendement

Wat nou als je de afgelopen maanden of jaren crypto hebt gekocht en je zit te wachten tot de prijzen weer gaat stijgen, maar de komende 2 tot 5 jaar gebeurt er niet zoveel? Dan staat jouw crypto niets te doen.

Staat het in jouw Celsius account, dan verdien je – zelfs in slechte tijden – rente. Zo wordt het gemakkelijker en minder pijnlijk om de waarde van jouw crypto niet zoveel te zien doen.

En als de prijzen van bitcoin of andere crypto’s dan toch ineens stijgen, dan stijgt de wekelijkse rente-betaling ook mee.

Stel dat je 1 hele bitcoin hebt en die staat bij Celsius. En neem voor het gemak even aan dat de rente bij hen 5% is. Je krijgt dus jaarlijks 0,05 bitcoin aan rente (5% van 1,00).

Wanneer bitcoin een waarde heeft van 5.000 euro, dan heeft die 0,05 bitcoin een waarde van 0,05 x 5.000 = 250 euro. Doet de prijs een jaar lang niets, dan ben je dus in dat jaar wel 0,05 bitcoins of 250 euro rijker.

Maar stijgt de prijs ineens naar 10.000 euro, dan ben je dus in dat jaar 0,05 bitcoins of 500 euro (0,05 x 10.000) rijker EN jouw bitcoin is nu ook nog eens 5.000 euro meer waard. Win-win dus!

Elke maandag is het “payday”

Celsius Network stort elke maandag de rente op jouw crypto in jouw account. Elke week, het hele jaar door. In de app en via e-mail word je op de hoogte gebracht hoeveel je de afgelopen week aan rente hebt verdient.

En ook zie je in een oogopslag wat de rentepercentages zijn van de komende week. Overigens is alles in de app erg transparant: je ziet er niet alleen jouw gestorte crypto en rente, maar ook wat de gehele community gestort heeft en hoeveel rente er aan alle gebruikers tot nu toe is betaald.

Op dit moment beheert Celsius zo’n 400 miljoen dollar aan crypto voor zijn gebruikers. Geen kleine startup meer dus.

Celsians: de community

Inmiddels is er ook een hele community van Celsius gebruikers, genaamd “Celsians”, welke o.a. een website is gestart. De community is niet alleen ontstaan om Celsius te steunen, maar ook voeren ze “checks” uit om ervoor te zorgen dat Celsius echt doet wat het belooft.

Keren ze wel echt 80% van alle winst uit aan de houders, waarom is de rente ineens lager of hoger, enzovoorts. En door de aard van de blockchain is alles voor eeuwig inzichtelijk en transparant te controleren.

Persoonlijk vind ik dit een hele grote plus, want zodoende krijg je zogeheten “accountability” (verantwoording) en blijft alles transparant voor de community.

Celsius uitproberen met $10 welkomstbonus

Ben je nieuwsgierig hoe Celsius kan werken voor jou? Download dan de app via deze link, stort voor minimaal $200 aan crypto en je ontvangt via Celsius een welkomstbonus van $10 in jouw nieuwe account.

De app werkt zowel op iOS als Android en jouw account is binnen no-time actief.

Ik ben heel erg enthousiast over Celsius Network en kan me vooral goed vinden in de filosofie en transparantie van Alex, de oprichter.

Ik gebruik Celsius nu ruim een half jaar en heb nog nooit issues gehad en ook hebben ze nog nooit een payout op maandag gemist. Alles keurig netjes in orde en zowel storten als opnemen gaat heel vlot. Als ik dan toch een tip mag geven: ga niet meteen all-in.

Probeer het rustig even uit met kleine bedragen, wen eraan, doe zelf wat meer onderzoek en kijk of het wat voor je is.

Bonus
Meld je nu aan voor een gratis account bij Celsius en ontvang een bonus van $10 in bitcoin, wanneer je minimaal $200 aan crypto bij ze stort.

Disclaimer: Investeren brengt risico’s met zich mee! Alle informatie op deze pagina betreft mijn persoonlijke ervaringen en is in geen geval financieel advies. Doe altijd zelf goed onderzoek voordat je ergens instapt. Dit artikel bevat mogelijk partner-links. Schrijf je je ergens in via mijn link, dan krijg ik in sommige gevallen een kleine vergoeding.

Celsius Network

9.3

Rente

9.0/10

Storten & Opnemen

9.0/10

Design & Gebruik

10.0/10

Plus

 • Passief inkomen verdienen met crypto
 • Ruime selectie aan coins die je kunt storten
 • Lening aanvragen met crypto als onderpand
 • Overzichtelijke app en transparante statistieken
 • Het team en de oprichter hebben veel ervaring

Min

 • Gecentraliseerd en niet gedecentraliseerd
 • Not your keys, not your coins

3 Reacties

 1. 23 februari 2020 / 20:15

  Als je rente wordt uitgekeerd in Cel hoe en waar kun je deze dan weer verkopen of omzetten?

 2. Johan
  12 februari 2020 / 15:34

  Ihavecred geeft gewoon 5% op je Euro en zelfs 8% op stablecoins!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *