Celsius Network Review: ontvang rente op jouw crypto

Celsius Network Review

Bijgewerkt op 12 juli 2021

Ik schreef al eerder over de mogelijkheid om passief inkomen te verdienen met bitcoin en andere crypto. Eén van de platformen die mij de laatste jaren erg positief verrast heeft is Celsius Network.

Over Celsius Network

Alex Mashinsky: oprichter van Celsius Network

Celsius Network is een Fintech bedrijf in de blockchain wereld en richt zich op mensen die hun crypto aan het werk willen zetten om zo passief inkomen te genereren.

Het is opgericht door Alex Mashinsky. Alex is onder andere één van de uitvinders van VOIP, dé internet technologie die ervoor heeft gezorgd dat wij inmiddels met z’n allen wereldwijd gratis naar elkaar kunnen bellen. Hij heeft meerdere bedrijven opgericht, waarvan enkele zeer succesvolle, die gewaardeerd werden op meer dan 1 miljard dollar.

Geen kleine meneer dus. Voor zijn huidige onderneming, Celsius Network, heeft hij als missie om te doen wat de banken niet kunnen of vooral willen doen.

Hij heeft zichzelf met Celsius het doel gesteld om 100 miljoen gebruikers te introduceren aan de crypto-wereld. Door mensen een makkelijke en veilige manier te bieden om niet langer afhankelijk te zijn van de traditionele banken. En de gebruikers de mogelijkheid te geven om hun eigen bank te worden.

Geen kosten en wél mooie rente

“Waar de banken 80% van hun winst uitkeren aan hun aandeelhouders en een heel klein percentage rente geven aan hun klanten, keert Celsius 80% van alle winst uit aan hun gebruikers”.

Alex Mashinsky, Celsius Network

Hierdoor kan Celsius Network rentes vergoeden van 2% tot zelfs 15%. Dit verschilt per type crypto die je bij hen stort en het loyalty-niveau dat je hebt in de Celsius app.

Ik was zelf heel sceptisch over deze hoge rentes. Het klonk als te mooi om waar te zijn, zelfs al begreep ik dat het deels komt doordat Celsius 80% van hun winst terugbetaalt aan hun klanten, waar banken dit niet doen.

Maar ook kwam mijn scepticisme doordat ik gewoon als particulier in een wereld leef waar dit soort hoge rentes niet aan de orde zijn. Vermogende mensen – en dan heb ik het over multi-multi-miljonairs – hebben altijd al de beschikking over hoge rentes.

Bij vele vermogensbeheerders wereldwijd krijgen deze mensen namelijk gewoon rentes ter hoogte van 8%+ over hun beheerde kapitaal.

Ook Alex, geeft hij zelf aan. Hij zegt daarom ook in veel interviews dat het model dat hij met Celsius Network heeft opgezet, niet nieuw is. Wat wel nieuw is, is dat kleine particulieren hier nu ook eindelijk van kunnen gaan profiteren.

https://youtu.be/TghRqm5eOMU

Celsius Network als alternatieve spaarrekening

Het mooie aan de snelle technologische ontwikkeling van de crypto-wereld is dat er inmiddels niet alleen heel veel digitale projecten zijn (waarvan er heel wat niet aan te raden zijn overigens), maar ook heel wat alternatieven bestaan voor varianten van euro’s en dollars.

Stablecoins zijn de crypto versie van traditioneel geld. Jij koopt met bijvoorbeeld 1.000 euro stablecoins (de crypto versie van een euro/dollar) en krijgt hier 1-op-1 dus 1.000 euro aan stablecoins voor.

Lees ook
👉🏻 Stablecoins: meer rente op je spaargeld

Vervolgens stort je deze 1.000 stablecoins in je account bij Celsius en verdient vanaf dat moment een rente van 8-15% per jaar.

Hoeveel?? Dat is maar liefst zo’n 80-150 keer wat op je spaarrekening krijgt. En wil je weer euro’s in je bankrekening, dan verkoop je die stablecoins gewoon weer.

Dus zelfs al heb je helemaal niets met Bitcoin, Ethereum, Litecoin etc… dan nog is het mogelijk om veel rente te verdienen op jouw euro’s via stablecoins.

Alex zegt zelf dat dit type klanten snel groeit op het moment. Dus niet de crypto-die-hards (zoals in het begin), maar juist de mensen die hun euro’s of dollars omzetten in een gelijkwaardige stablecoin en hiermee in feite 8-15% rente op hun spaargeld vangen.

Verdien rente op jouw crypto

Wat nou als je de afgelopen maanden of jaren crypto hebt gekocht en je zit te wachten tot de prijzen weer gaat stijgen, maar de komende 2 tot 5 jaar gebeurt er niet zoveel? Dan staat jouw crypto niets te doen.

Staat het in jouw Celsius account, dan verdien je – zelfs in slechte tijden – rente. Zo wordt het gemakkelijker en minder pijnlijk om de waarde van jouw crypto niet zoveel te zien doen of zelfs tijdelijk te zien dalen.

En als de prijzen van Bitcoin of andere crypto’s dan toch ineens stijgen, dan stijgt de wekelijkse rente-betaling ook mee.

Voorbeeld
Stel dat je een hele bitcoin hebt en die staat bij Celsius Network (gefeliciteerd trouwens!). En neem voor het gemak even aan dat de rente bij hen 5% is. Je krijgt dus jaarlijks 0,05 bitcoin aan rente (5% van 1,00).

Wanneer Bitcoin een waarde heeft van 5.000 euro, dan heeft die 0,05 bitcoin een waarde van 0,05 x 5.000 = 250 euro. Doet de prijs een jaar lang niets, dan ben je dus in dat jaar wel 0,05 bitcoins of 250 euro rijker.

Maar stijgt de prijs ineens naar 10.000 euro, dan ben je dus in dat jaar 0,05 bitcoins of 500 euro (0,05 x 10.000) rijker EN jouw bitcoin is nu ook nog eens 5.000 euro meer waard. Win-win dus!

Elke maandag is het “payday”

Celsius Network stort elke maandag de rente op jouw crypto in jouw account. Elke maandag, elke week, het hele jaar door. In de app en via e-mail word je op de hoogte gebracht hoeveel je de afgelopen week aan rente hebt verdiend.

En ook zie je in een oogopslag wat de rentepercentages zijn van de komende week. Overigens is alles in de app erg transparant: je ziet er niet alleen jouw gestorte crypto en rente, maar ook wat de gehele community gestort heeft en hoeveel rente er aan alle gebruikers tot nu toe is betaald.

💰 Sinds mei 2021 beheert Celsius Network al meer dan 15 miljard dollar aan crypto voor zijn gebruikers. Geen kleine startup meer dus.

Hoe Celsius Network die hoge rentes kan betalen

Het fijne is dat Alex en zijn team meerdere malen per week interviews doen, waarbij ze vragen beantwoorden van gebruikers en geïnteresseerden.

De vraag die het vaakst voorbij komt is:

“Ok, Celsius Network betaalt dus 80% van de winst uit aan account houders. Maar hoe verdienen jullie dan geld?”

Dat zit zo: Celsius Network werkt op dit moment samen met meer dan 200 grote institutionele klanten. Die grote klanten doen zaken in dollars, niet in crypto.

Deze bedrijven willen en kunnen, omwille van hun business model en de wettelijke regels, geen crypto kopen. Vanwege het risico van de enorme prijsschommelingen. Daar willen ze zich niet volledig aan blootstellen.

Daarom lenen ze crypto van Celsius Network. In ruil hiervoor storten zij dollars als onderpand bij Celsius. Afhankelijk van de financiele gezondheid van zo’n bedrijf, kan de hoogte van dit onderpand liggen tussen de 50% tot 150% van de waarde van de crypto die ze willen lenen.

En Celsius rekent deze bedrijven een flinke rente. Aan het einde van de leenperiode betaalt het bedrijf z’n lening af, stort de crypto terug en Celsius Network stort vervolgens hun onderpand in dollars terug op hun rekening.

Van die 16% rente die Celsius Network verdiend heeft, gaat 80% naar hun particuliere klanten. Door dit succesvolle business model kunnen ze die hoge rentes kunnen uitbetalen aan ons: de gebruikers van de app.

Geld lenen bij Celsius Network

Niet alleen grote institutionele bedrijven lenen bij Celsius Network. Ook particulieren. Stel nou dat je geld nodig hebt, maar je wilt jouw crypto niet verkopen.

Dan sluit je een lening af bij Celsius, gebruik je jouw crypto als onderpand en kun je een lening in dollars op je bankrekening krijgen. Of je kiest ervoor om de lening in stablecoins te ontvangen. Alles gaat via de app en is binnen 24uur geregeld. Je hoeft hiervoor niemand te spreken of mailen.

De hoogte van de rente die je betaalt voor die lening, hangt af van het onderpand dat je stort. Hoe hoger de ratio tussen onderpand en lening, hoe lager het risico voor Celsius Network en dus hoe lager de rente die je betaalt.

Een klein testje
Ik ben zelf geen fan van schulden. Maar ik ben wel nieuwsgierig naar hoe dit leenproces werkt. Dus ik ben een klein testje gestart, heb wat crypto gestort in de app van Celsius Network en heb hiertegen een lening van $1.000 afgesloten (het minimum bedrag).

De lening was binnen 4 uur goedgekeurd, de crypto werd gelocked als onderpand en ik kreeg direct de lening in stablecoins gestort.

Overigens kostte me die lening slechts 1% rente. De rente betaal ik elke maand en het aflossingsbedrag pas aan het einde van de termijn. En op mijn geleende stablecoins ($1.000) krijg ik nu 11% rente.

De test loopt al een jaar en ik ga de lening binnenkort aflossen. Keep you posted!

Wil je zelf testen hoeveel onderpand je moet storten om een bedrag te kunnen lenen? Kijk dan even op de Celsius Loan Calculator.

Celsius rekent geen kosten

Overal zitten tegenwoordig kosten aan, ook in crypto. Je betaalt vaak fees voor: storten, opnemen, beheer, te laat betalen etc etc. Niet bij Celsius.

Bij Celsius Network betaal je geen kosten. Zelfs niet voor het opnemen en versturen van crypto. Zij betalen de network fee (die je overal zelf betaalt) voor jou, mocht je jouw crypto willen opnemen uit jouw account.

Ook betaal je geen kosten voor het eerder aflossen van een lening, mocht je dit willen. En ze rekenen ook geen late fees, wanneer je bijvoorbeeld even je lening niet kunt betalen.

Ze gaan met hun gebruikers in gesprek, voordat er ook maar iets gerekend zou worden. Ze zeggen zelf in meerdere interviews, dat er in de afgelopen jaren nauwelijks gevallen zijn geweest van situaties waar ze niet uit konden komen met hun gebruikers.

CEL – de token van Celsius Network

Celsius Network hield in maart 2018 een ICO (Initial Coin Offering). In de crypto-wereld is dit een vorm van crowdfunding, waarbij investeerders eigenaar worden van een token. In dit geval de CEL token.

Hiermee haalden ze 50 miljoen dollar op van investeerders. Deze investeerders werden eigenaar van de CEL token, maar met een ICO wordt je geen eigenaar van Celsius Network als bedrijf.

De CEL token vertegenwoordigd drie functies:

1. Loyalty / Rewards

Door CEL tokens in de Celsius Network app te hebben en houden, krijg je diverse voordelen. Zoals lagere rentes op leningen en hogere spaarrentes op coins die je in de app stort. Er zijn verschillende niveaus: Bronze, Silver, Gold en Platinum. Elk niveau hoger geeft je meer voordelen. Dit is de voornaamste functie van de CEL token.

2. CEL Pay

Celsius Network heeft als slogan “Unbank Yourself”. Waarmee ze ervoor willen zorgen dat jij jouw eigen bank in je broekzak hebt. Via de app kun je daarom, via CEL Pay, andere Celsius gebruikers betalen. Maar ook kun je met CEL Pay mensen van buiten Celsius betalingen sturen. CEL Pay creëert namelijk een link voor mensen die geen Celsius app hebben, om zo hun crypto betaling te ontvangen.

3. Speculatie

De winst die Celsius Network maakt, betalen ze voor een groot deel uit in CEL tokens. Hiervoor kun je kiezen in de app, wanneer je coins stort om hier rente op te ontvangen. Deze CEL tokens kopen ze elke week op de open markt. Dit zorgt voor meer vraag naar de CEL token en hierdoor neemt de waarde toe.

“To date, more than 40% of the Celsius community is choosing to earn weekly interest income in CEL on their crypto deposits.”

Alex Mashinsky, Celsius Network

Ook al is de CEL token zelf nog niet verhandelbaar op veel exchanges, toch worden ze vanzelfsprekend ook opgekocht door investeerders die speculeren op een hogere toekomstige prijs.

👉🏻 Meer info over de CEL token vind je hier

Is Celsius Network veilig en betrouwbaar?

Bij Celsius Network nemen ze de veiligheid van jouw crypto heel serieus

Is het dan allemaal rozengeur en maneschijn? Nee, natuurlijk niet. Er zitten wel degelijk risico’s aan. En ook dien je zelf veiligheids-maatregelen te nemen, want de wereld van crypto is nog zeer experimenteel. Er kan heel wat fout gaan als je er met je hoofd niet helemaal bij bent.

Risico’s

Allereerst de risico’s. Ik verdeel deze onder in:

 • Platform risico: Celsius Network is een bedrijf. En bedrijven kunnen failliet gaan.
 • Onderpand risico: ondanks dat Celsius meer onderpand vraagt dan waar ze leningen voor geven, kan het natuurlijk zijn dat dit onderpand zelf drastisch in waarde daalt. Tot nu toe is dat nog niet het geval geweest, maar is een reëel risico.
 • Crypto risico: aangezien hun hele business in crypto is, bestaat het risico dat deze investeringsklasse geheel flopt. En dan maakt het niet uit dat je hoge rentes krijgt.
 • Beheer risico: wanneer jij jouw crypto stort bij Celsius Network, gebruiken zij externe specialisten. Zij beheren de digitale valuta voor veel grote bedrijven. Maar toch, het blijft een risico.

Wat veel jonge bedrijven missen, is een extreme stress-test. En die heeft Celsius Network inmiddels gehad. In maart 2020 crashte de koersen van alle crypto’s, samen met de traditionele aandelenmarkten. Iedereen in paniek, maar bij Celsius Network kwamen ze er ongeschonden uit.

Dat geeft mij meer vertrouwen en er mogen van mij wel meer van dit soort gebeurtenissen plaatsvinden. Ze kunnen er alleen maar sterker van worden. Maar dan nog blijf ik me goed bewust van de risico’s.

Veiligheid van de Celsius app

De Celsius app beschikt over heel wat veiligheids-opties. Niet geheel verrassend ook, omdat veel mensen die bij Celsius Network werken, ooit (white hat) hackers en cyber-experts voor grote bedrijven waren.

Zo heb je altijd een gebruikersnaam en wachtwoord nodig om de app te kunnen openen. Tevens kun je met jouw biometrische gegevens de app openen en locken (FaceID, vingerafdruk etc). En Celsius logt gebruikers automatisch uit, na een paar minuten van inactiviteit.

Two-Factor-Authentication

De app beschikt tevens over Two-Factor-Authentication (2FA), wat naast een gebruikersnaam en wachtwoord een extra laag veiligheid biedt. 2FA is een veiligheids-standaard die ervoor zorgt dat je, na het invoeren van een gebruikersnaam en wachtwoord, een code moet intypen.

Deze code is elke 30 seconden anders en verkrijg je doormiddel van een app als bijvoorbeeld Google Authenticator. Doordat deze code nooit hetzelfde is, is er een kleinere kans dat iemand toegang krijgt tot jouw account. Zelfs al zou deze kwaadwillende persoon jouw gebruikersnaam en wachtwoord hebben.

HODL mode

HODL MODE - Celsius Network

Een unieke feature in de Celsius Network app is de HODL MODE.

Zodra je deze optie aangezet hebt, via instellingen in de app, kunnen er geen uitgaande transacties meer plaatsvinden. Hierdoor voorkom je dus dat iemand (die toegang zou hebben tot jouw telefoon) coins uit jouw wallet kan overmaken naar een adres dat niet van jou is.

Mocht je later de HODL-modus deactiveren, dan duurt het 24 uur voordat er weer uitgaande transacties gedaan kunnen worden. Je krijgt direct een e-mail met de melding dat iemand de HODL-modus heeft uitgezet en hierdoor heb je 24 uur om dit ongedaan te maken, mocht dit verzoek niet van jou komen. Ook weer een extra veiligheidsmaatregel om je te beschermen.

Security Scoring

Security Scoring - Celsius Network

Naast HODL-modus, heeft Celsius Network tevens proactieve updates doorgevoerd waarmee accounts zo veilig mogelijk gehouden kunnen worden. In de profielinstellingen van de Celsius-app, vind je een scherm genaamd ‘Security Overview’ met een uitgebreid overzicht van jouw account-beveiliging.

Elke gebruiker ziet een score op basis van welke beveiligingsopties zijn ingeschakeld voor hun account. Hier kun je onder andere zien of jouw wachtwoord en pincode uniek zijn. Maar ook stimuleert deze score het gebruik van 2FA en het instellen van whitelist adressen voor extra bescherming van jouw account (het veranderen van deze whitelist adressen neemt ook weer 24 uur in beslag).

Gebruikers kunnen ook zien wanneer hun gegevens voor het laatst zijn veranderd. En de Celsius app stuurt je tevens herinneringen wanneer het tijd is om jouw beveiliging bij te werken en te verbeteren.

Celsius Web App

Wil je nou, om wat voor reden dan ook, geen gebruik maken van de smartphone-app? Dan kun je sinds juni 2021 ook gebruik maken van de desktop versie van Celsius Network. Hier krijg je jouw gehele account via een uitgebreide dashboard te zien op volledig scherm.

Je kunt hier alles doen wat je ook in de app kunt: storten, opnemen, crypto versturen, ontvangen, lenen, loyalty niveau’s checken, wekelijkse rente controleren etc. Zowel de app als de web versie zijn continu in ontwikkeling, dus er komen elke maand weer nieuwe mogelijkheden bij.

De Celsius Credit Card

Hij is er nog niet, maar wel al aangekondigd: de Celsius Network Credit Card, in samenwerking met VISA. Deze credit card beloofd iets unieks te worden. Het idee is namelijk dat je – terwijl je rente (en dus passief inkomen) verdient op jouw coins – jouw crypto kunt gebruiken om aankopen te doen. Hoe dit er precies uit gaat zien en hoe anders dit zal zijn ten opzichte van andere crypto cards, moet allemaal nog blijken.

👉🏻 Je kunt je hier alvast opgeven voor de wachtlijst van de Celsius Card

Celsius heeft een enorm actieve community

Inmiddels is er ook een hele community van Celsius gebruikers ontstaan, genaamd Celsians. De community is niet alleen ontstaan om Celsius te steunen, maar ook voeren ze “checks” uit om ervoor te zorgen dat Celsius echt doet wat het belooft.

Keren ze wel echt 80% van alle winst uit aan de houders, waarom is de rente ineens lager of hoger, enzovoorts. En door de aard van de blockchain is alles voor eeuwig inzichtelijk en transparant te controleren.

Persoonlijk vind ik dit een hele grote plus, want zodoende krijg je zogeheten “accountability” (verantwoording) en blijft alles transparant voor de gebruikers van Celsius.

Celsius Network uitproberen met $40 welkomstbonus

Ben je nieuwsgierig hoe Celsius Network kan werken voor jou?

 • Download dan de gratis app via deze link
 • Gebruik de referral code 1332949d58 tijdens registratie
 • Stort voor minimaal $200 aan crypto
 • Ontvang na 30 dagen de welkomstbonus van $40 in de Celsius Network app
 • En houd je mailbox komende maandag in de gaten voor jouw eerste rente-betaling

LET OP
Tijdens inschrijving pakt de app niet altijd de registratiecode. Voer in dat geval de referral code 👉🏻 1332949d58 👈🏻 handmatig in tijdens inschrijven, om die bonus niet mis te lopen.

De app werkt zowel op iOS als Android en jouw account is binnen no-time actief. Ik ben heel erg enthousiast over Celsius Network en kan me vooral goed vinden in de filosofie en transparantie van Alex, de oprichter.

Ik gebruik Celsius nu ruim een jaar en heb nog nooit problemen gehad. En ook hebben ze nog nooit een rente-betaling op maandag gemist. Alles keurig netjes in orde en zowel storten als opnemen gaat heel vlot.

Als ik dan toch een tip mag geven: ga niet meteen all-in. Probeer het rustig even uit met kleine bedragen, wen eraan, doe zelf wat meer onderzoek en kijk of het wat voor je is.

Celsius Network

9.3

Rente

9.0/10

Storten & Opnemen

9.0/10

Design & Gebruik

10.0/10

Plus

 • Passief inkomen verdienen met crypto
 • Ruime selectie aan coins die je kunt storten
 • Lening aanvragen met crypto als onderpand
 • Overzichtelijke app en transparante statistieken
 • Het team en de oprichter hebben veel ervaring

Min

 • Gecentraliseerd en niet gedecentraliseerd
 • Not your keys, not your coins

7 Reacties

 1. Sakura
  20 juni 2021 / 13:48

  Klein puntje: “HODL” komt niet van “Hold on for dear life”. Het komt van een zekere GameKyuubi, die in 2013 het woord “holding” verkeerd typte. Hij typte letterlijk “I AM HODLING”. Dat deed hij in een waarschijnlijk dronke bui, waarij bekende dat hij een slechte trader was en daarom niet verkocht. Dit is de betreffende post:
  https://bitcointalk.org/index.php?topic=375643.0

  • Meer Of Mynder
   Auteur
   22 juni 2021 / 09:41

   Thanks Sakura! Leuk om te weten 🙂 bizar dat zo’n kleine spelfout zo’n meme is geworden 😅

 2. Kees
  22 maart 2021 / 10:44

  Zeer interessant! Ik vind het alleen lastig dat ze geen EURS hebben, maar alleen USDT. Gezien het vele printen van de dollar zal de usdt waarschijnlijk gaan zakken ten opzichte van de eur. Je rendement kan dan ook weer verdampen door koersverlies. Hoe ga jij hier mee om? Of bekijk ik het verkeerd?

  • Meer Of Mynder
   Auteur
   22 maart 2021 / 13:46

   Klopt inderdaad. Zolang je dollar-gebaseerde assets in de wallet houdt, zul je ook blootgesteld zijn aan de koersschommelingen van de USD/EUR wisselkoers. Ik neem het op de koop toe, vanwege de hoge rente op de dollar stablecoins. Maar blijf het wel in de gaten houden. In feite kun je stellen dat wanneer de dollar in een jaar meer dan 10% zwakker wordt t.o.v. de Euro, het rendement staat te verdampen.

 3. 23 februari 2020 / 20:15

  Als je rente wordt uitgekeerd in Cel hoe en waar kun je deze dan weer verkopen of omzetten?

 4. Johan
  12 februari 2020 / 15:34

  Ihavecred geeft gewoon 5% op je Euro en zelfs 8% op stablecoins!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Disclaimer

Investeren brengt risico’s met zich mee! Alle informatie op deze website betreft mijn persoonlijke ervaringen en hersenspinsels. Dit is niet bedoeld als financieel advies. Doe altijd zelf goed onderzoek voordat je ergens instapt. Bij twijfel, raadpleeg een financieel adviseur. Deze website bevat referral-links. Schrijf je je ergens in via mijn link, dan krijg ik in sommige gevallen een kleine vergoeding.