Bittr Review: maandelijks automatisch bitcoin sparen

Bittr Review: maandelijks automatisch bitcoin sparen

Eén van de lastigste dingen voor mensen die nog niets te maken hebben met bitcoin – naast echt begrijpen wat het eigenlijk is – is het kopen ervan. Je dient je vaak voor een service in te schrijven, jouw paspoort te uploaden en diverse andere KYC (Know Your Customer) gegevens aan ze bekend te maken.

En niet elke service is even betrouwbaar. Blockchain en bitcoin zijn een heel eind gekomen sinds 2008, maar nog altijd is het landschap erg moeilijk te navigeren voor de gemiddelde investeerder.

Maandelijks automatisch bitcoin sparen

De laatste jaren heb ik mezelf ondergedompeld in de wereld van blockchain en bitcoin investeringen en weet inmiddels heel goed hoe ik in blockchain projecten en bitcoin moet investeren.

En toch miste ik iets: ik wilde heel graag, moeiteloos elke maand bitcoin kopen – zonder er over na te denken.

Er zijn diverse diensten die inmiddels het doen van periodieke bitcoin aankopen aanbieden, maar dan nog is het een gedoe of ze rekenen enorm hoge kosten voor elke (kleine) automatische bitcoin aankoop.

Met de eenvoudige oplossing van het Nederlandse Bittr is dat grotendeels verleden tijd.

Bittr is een Nederlandse service die het mogelijk maakt om maandelijks een automatische overschrijving via jouw eigen bank in te plannen en vervolgens gaan zij voor je aan de slag.

Zodra jouw betaling ontvangen is, kopen zij de bitcoins voor je en sturen ze het automatisch door naar een bitcoin adres van jouw keuze.

Belangrijk
Bittr stuurt de bitcoin naar een door jou zelf te kiezen adres/wallet. Ze slaan dus de bitcoin niet voor je op!

Heb je nog geen eigen bitcoin wallet, dan kun je via Coinbase een account met bijbehorende wallet aanmaken en dat adres aan Bittr doorgeven.

Maak je via deze link een account aan bij Coinbase, dan krijg je tevens een welkomstbonus van €9 in bitcoin, wanneer je de eerste keer voor minimaal €100 aan bitcoin koopt.

NB: Overigens raad ik iedereen die in de toekomst serieus met Bitcoin aan de slag gaat, om een hardware wallet van zo’n honderd euro te kopen, zodra je investering echt wat waard begint te worden.

Door een maandelijks bedrag in te stellen via jouw bank, koop je dus via Bittr elke maand voor een vast bedrag bitcoin. Wat de prijs ook is.

Dit heet “Dollar Cost Averaging” en is zonder twijfel één van de beste manieren om in bitcoin te investeren.

Je krijgt hierdoor gedurende meerdere maanden een gemiddelde prijs voor jouw bitcoins en met deze strategie hoef je ook niet te stressen over het timen van de markt en wat de prijs precies op dat moment is.

Het is een echte “set and forget” strategie.

Lage kosten van Bittr

Bittr rekent voor het automatisch aankopen van jouw bitcoin, zo’n 1,5% aan kosten (plus netwerk kosten – de “miner’s fee”, die je altijd betaalt).

Aangezien bitcoin per dag vaak al meer dan 1,5% in prijs omhoog en omlaag schiet en andere services vaak veel meer rekenen, zijn de kosten van hun service voor mij absoluut geen probleem.

In de e-mail die je van Bittr ontvangt, zie je overzichtelijk en transparant alle gegevens van jouw bitcoin aankoop

Begin met bitcoin sparen

Ik ben enthousiast over Bittr. En ook een klein beetje trots dat dit een Nederlandse onderneming betreft.

Ook op zoek naar een gemakkelijke manier om periodiek bitcoin te sparen? Probeer Bittr dan vandaag nog uit!


Disclaimer: Investeren brengt risico’s met zich mee! Alle informatie op deze pagina betreft mijn persoonlijke ervaringen en is in geen geval financieel advies. Doe altijd zelf goed onderzoek voordat je ergens instapt. Dit artikel bevat mogelijk partner-links. Schrijf je je ergens in via mijn link, dan krijg ik in sommige gevallen een kleine vergoeding.

2 Reacties

 1. 19 november 2019 / 16:21

  Hmmm. Interessant, maar bitcoin vraagt nog niet mijn aandacht. Misschien door negatieve verhalen, maar ik weet nog niet zo goed wat ik ervan moet vinden. Eerst maar eens verdiepen in p2p leningen… 🙂

  • Meer Of Mynder
   Auteur
   19 november 2019 / 16:22

   Slow and steady. Stap voor stap = het beste! 👊🏻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Premium