Begin hier: de weg naar meer financiële vrijheid

Is de wereld van personal finance, investeren en vermogensgroei nieuw voor je? Wil je in de toekomst meer financiële vrijheid voor jezelf creëren?

Het internet staat zó vol met informatie over deze onderwerpen, dat het soms moeilijk kan zijn om uit te vinden hoe en waar je het beste kunt beginnen.

Daarom heb ik hieronder een selectie geplaatst van mijn best gelezen artikelen, die bedoeld zijn om jou zo goed en snel mogelijk op weg te helpen.


1. Hoe begin je met personal finance?

Toen ik net begon met het werken aan mijn financiële toekomst wist ik slechts twee dingen: ik sta er niet goed voor én ik heb geen idee hoe ik dit hele personal finance wereldje moet gaan begrijpen, zodat ik daadwerkelijk mijn situatie kan veranderen.

Als jij je ook zo voelt en in dezelfde situatie verkeert, dan is dat volkomen begrijpelijk en normaal. En ik ga je vertellen dat het absoluut haalbaar is om positieve veranderingen aan te brengen.


2. De drie pilaren van vermogensgroei

Werken aan een betere financiële toekomst blijkt voor veel mensen in de praktijk erg lastig te zijn. En toch is de theorie niet moeilijk om te begrijpen. De honderden tips en adviezen zijn in principe terug te brengen tot drie categorieën. Ofwel, de drie pilaren waarop het succes van jouw financiële groei steunt: verdienen, besparen en investeren. That’s it!


Beginnen met beleggen

3. Beginnen met beleggen

Is het nu een goede tijd om te beginnen met beleggen? De aandelenmarkten hebben dit jaar heftige dalingen en stijgingen gezien. Doe je nog niets met beleggen, dan laat ik je in dit artikel zien wat ik nu zou doen als ik zou starten met investeren in aandelen.


Financieel onafhankelijk worden

4. Financieel Onafhankelijk

Dit is waar mijn zoektocht naar meer financiële vrijheid echt door geprikkeld werd: bij het concept van FIRE. Het beschrijft hoe we aangeleerd zijn om te denken dat met pensioen gaan iets is wat alleen maar voor ons weggelegd is wanneer we 65+ jaar oud zijn. Maar dat je met een goede planning en de juiste mindset mogelijk al (veel) eerder zou kunnen stoppen met werken. Tenminste, als je dat wilt natuurlijk.


Rijk worden: de verrassend simpele waarheid

5. Rijk worden: de verrassend simpele waarheid

Waarom wil jij rijk worden en hoe kun je rijk worden? Moet je enorme inspanningen leveren om rijk te kunnen worden? Nee! Rijk worden is niets anders dan: de kunst van het simpele vermenigvuldigen met consequent zijn. Rijk worden is misschien niet zo makkelijk als het lijkt, maar ook weer niet zo moeilijk als je wellicht zou denken. Ik laat het je zien!


6. Passief inkomen

Een game-changer, als je het mij vraagt. Het concept van passief inkomen gaat er vanuit dat je meerdere stromen van inkomen gaat aanleggen, via investeringen die voor jou geld gaan verdienen. Hoe fijn zou het zijn om minder afhankelijk van jouw salaris te worden, door via andere wegen geld te verdienen waar je niet elke dag jouw energie in hoeft te steken?


Begin met het lezen van boeken over het werken naar meer financiële vrijheid

7. Vijf personal finance boeken om mee te beginnen

Hier begon het bij mij allemaal mee: het lezen van een aantal personal finance klassiekers. Ook al kun je op internet tegenwoordig zo’n beetje alle info gratis vinden, de manier waarop een boek je door een onderwerp leidt valt niet te evenaren.

In dit artikel vind je de vijf personal finance boeken die door vele experts worden aangeraden en een mooi begin zouden kunnen zijn op je weg naar meer kennis over geld verdienen, sparen, investeren en een toekomst met meer financiële vrijheid.


Mijn website is verder opgedeeld in overzichtelijke categorieën. Onder deze categorieën vind je vele artikelen omtrent personal finance, die je op weg zullen helpen naar meer financiële vrijheid.

Blader door de onderwerpen:

Of zoek naar een onderwerp:

Disclaimer

Investeren brengt risico’s met zich mee! Alle informatie op deze website betreft mijn persoonlijke ervaringen en hersenspinsels. Dit is niet bedoeld als financieel advies. Doe altijd zelf goed onderzoek voordat je ergens instapt. Bij twijfel, raadpleeg een financieel adviseur. Deze website bevat referral-links. Schrijf je je ergens in via mijn link, dan krijg ik in sommige gevallen een kleine vergoeding.