5 YouTubers om te volgen

5 YouTubers om te volgen

Bijgewerkt op 30 april 2020

Het verbaast me nog steeds hoeveel informatie er tegenwoordig allemaal gratis toegankelijk is op internet. Maar het kan soms ook een overload aan ruis worden.

Ik gebruik YouTube – naast lezen – voor een snelle visuele duik in hapklare brokken informatie over personal finance, gewoontes, boek-recensies en alles wat me maar “slimmer” kan maken. Ok, en heel af en toe een cat-video…

Hierbij vijf YouTube kanalen die mij op dit moment veel inspiratie geven, in random volgorde.

Matt D’Avella

Matt is bekend van zijn bijdrage aan de populaire documentaire “The Minimalists” en is sindsdien zijn eigen kanaal begonnen. Hij is een beetje zoals ik, maar dan in het kwadraat, als het gaat om experimenten doen met het doel om aangeleerde (slechte) gewoontes te veranderen.

Hij documenteert rustig 30 dagen lang zijn vegan-only experiment of test bijvoorbeeld of elke dag mediteren iets voor hem is. Waar zijn vriendin dan weer komische opmerkingen over heeft.

Andrei Jikh

Adrei vertelt voornamelijk over zijn dividend portfolio, maar dan op een eerlijke en luchtige manier. Hij is een groot voorstander van passief inkomen verkrijgen via dividend-aandelen.

Op z’n 26e had hij al een beleggingsportefeuille van $100.000 door stevig te sparen van zijn jaarlijkse salaris van $50.000. Hij neemt je mee door zijn aankopen, zijn beslissingen en de lessen die hij onderweg leert.

The Swedish Investor

Ik weet niet hoe deze jongen het doet, maar het lijkt wel of hij elke week een boek uitleest. Op zijn kanaal vindt je dan ook zo’n beetje elke week in korte video’s de belangrijkste lessen uit boeken over personal finance & development.

The Swedish Investor is zeker een aanrader als je jezelf meer wilt ontwikkelen, maar geen tijd hebt om 50 boeken per jaar te lezen.

The Money GPS

Bij The Money GPS lijkt het wel alsof elke dag de markt zal instorten. Hij neemt je vanuit een heel andere hoek mee door onderzoek en actualiteiten, met betrekking tot de financiële markten.

Hij onderbouwt alles, heeft overal zelf gedegen onderzoek naar gedaan en geeft je hier zijn eerlijke kijk op. Tevens laat hij het verschil zien tussen wat er op het nieuws aan je verteld wordt en hoe het in werkelijkheid in elkaar zit.

Ik vind dit één van de beste kanalen om eens een andere kijk op het financiële nieuws te krijgen. 

Real Vision Finance

Real Vision wil naar eigen zeggen de “Netflix van Finance” worden. Of zoals ze op YouTube zeggen: “TED talks van finance”. Het is dé plek voor ‘s werelds meest succesvolle investeerders om hun gedachten te delen over wat er gebeurt in de markt.

Op hun eigen website www.realvision.com, hebben ze honderden interviews staan met insiders, hedgefund managers, traders, macro-economen etc. Dit is een betaalde service, maar voor zo’n 12 euro per maand heb ik mezelf hier ook op ingeschreven en kan het iedereen aanraden.

Maar ook het Real Vision YouTube kanaal wordt nu heel snel gevuld met veel gratis content. Echt hele waardevolle video’s. Go check it out!

Wie volg jij?

Er zijn natuurlijk nog veel meer inspirerende vloggers en YouTube kanalen om te volgen. Heb je zelf YouTubers waar je veel van leert op het gebied van finance, gewoontes en dergelijke – laat het weten in de comments!

Deel via

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *